LADEN

Typ om te zoeken

BRIC of China

Laatste Nieuws

BRIC of China

Ik heb zelf bewust gekozen voor China, aangevuld met Brazilië. China omdat dit land de omvang heeft dat het zelf een economie zou kunnen opzetten zonder afhankelijk te zijn van de rest van de wereld. Natuurlijk, ‘los’ komen ze er niet van, maar China bewees deze crisis al dat het er veel sterker uitkwam dan dat het er in ging. China is nu al de grootste automarkt ter wereld.
We lezen soms dat wordt afgegeven op China omdat het land met overheidssteun zo krachtig uit de crisis is gekomen… Waarom is dat bij China een schande, maar vinden we het in het Westen geen probleem? China heeft een overheidssteun gegeven die veel effectiever was dan de steun die in het westen vooral aan falende banken werd gegeven. Analisten die dus afgeven op de economische kansen van China en de beurzen in China hebben waarschijnlijk een werkgever die het moet hebben van de beursomzet hier in het Westen.
Ik heb ook bewust voor Brazilië gekozen. Dit land is energie onafhankelijk. Er is dus geen cash drain vanuit de energie behoefte meer richting andere landen. Dit is een krachtige aanjager van de economie. Stel toch even dat Nederland en/of België per jaar 50 miljard overhielden omdat we onze eigen energie zouden creëren… Heel de economische crisis was dan over. Helaas begrijpen beleidmakers dat nog niet, maar ook hier geldt dan veel van de sleutelfiguren, denk aan Wouter Bos onder andere, vanuit bijvoorbeeld Shell komen. Hij zal er na zijn politieke loopbaan ongetwijfeld ook wel weer op de één of andere wijze terugkeren.
Ik kies dus in mijn persoonlijke beleggingen en die voor BeursAccent voor China en Brazilië, al heb ik ook Amerikaanse en Canadese aandelen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *