LADEN

Typ om te zoeken

Beursstijging is een jaar oud

Laatste Nieuws

Beursstijging is een jaar oud

Op 9 maart 2009 gebeurde er iets wat weinig beleggers voorzien hadden. De beurs herstelde tegen alle logica in. Weinig beleggers hebben het herstel van de beurs volledig meegemaakt, omdat het ongeloof groot was. Op 9 maart 2009 had de beursbox nieuwsbrief de titel "historische tijden". Dat bleek een aardig gekozen titel, want we vieren vandaag de verjaardag van een beursherstel dat niemand toen verwacht had. We waren 8 maart gesloten onder de 200 voor de AEX en daarmee leek een doorbraak van de 2003 steun een feit te worden. Toch schreef ik in de AEX analyse van de dag over de koopsignalen die ik zag.
Ik moet echter toegeven. in mijn analyse stond ook dat ik nog altijd een capitulatiedag aan het zoeken was.
Ik sprak in de dagen rondom 9 maart over ‘de grote omkering’. Hoe juist bleek dat te zijn!
Op 10 maart was ik al overtuigd van de stijging, ik sprak alleen nog van een BearMarketRally.
Grappig om eens terug te kijken naar hoe zo’n historische dag beleeft werd. Het voordeel van er een archief over aanleggen is dat je dan ook terug kunt zien hoe je gedachtengang indertijd was.
In mijn geval ben ik er niet ontevreden over. Als ik terugkijk naar mijn portefeuille ben ik ook niet ontevreden. Mijn persoonlijke portefeuille ging in 2009 met 134% in waarde omhoog. Het was dus ondanks de dip tot 9 maart 2009 een goed jaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *