LADEN

Typ om te zoeken

BeursAccent Nieuwsbrief 2013

Laatste Nieuws

BeursAccent Nieuwsbrief 2013

Naast de gratis Beursbox Nieuwsbrief geef ik ook een maandelijkse betaalde nieuwsbrief uit. De BeursAccent Nieuwsbrief.
Aan die nieuwsbrief zit ook een voorbeeld portefeuille gekoppeld. Een portefeuille met posities die ik dan ook blijf volgen.
Nu is het zo dat iedereen zelf moet bezien hoe of op welke manier de genoemde posities worden gevolgd. Niet één abonnee heeft een portefeuille die gelijk is aan de voorbeeld portefeuille. Het is daarom totaal niet zinvol te praten over rendementen per jaar. De abonnees krijgen alle gegevens over de posities, maar aan rendementsberekening van de voorbeeld portefeuille doe ik niet en zeker niet per kalenderjaar. Het is een zinloze exercitie.
Het enige wat de abonnees steeds weer opvalt, is dat ze meer rendement op de individuele posities maken dan de voorbeeld portefeuille dat doet.
En dat beeld klopt.
Ik kan wel enkele feiten over de voorbeeld portefeuille doorgeven.
In 2013 is er in de voorbeeldportefeuille van de professional service een bedrag van $6.224,50 aan initiële investering terug uit de markt genomen. We nemen namelijk bij een 100% winst de helft van de investering uit de markt. De rest van de investering is dan weer terug op de omvang bij aanvang en is gratis in portefeuille. Dat geeft een zekere rust in de portefeuille. De insteek is om uiteindelijk een portefeuille te hebben die voor een flink deel bestaat uit die gratis posities.
Helaas was het niet allemaal koek en ei. We hebben ook enkele verliezen moeten nemen. In totaal een bedrag van $2.489,80.
Echter hebben we ook posities met gewoon winst verkocht. Aan winst werd in 2013 in de professional portefeuille maar liefst een bedrag van $13.822,64 aan gerealiseerde winst genomen.
Mooie resultaten derhalve, maar er is nog wel een portefeuille die open staat. Lang niet alle ingenomen posities staan op winst. Een aantal posities staat zelfs op (een flink) verlies.
In sommige gevallen zullen we waarschijnlijk in de toekomst zelfs dat verlies moeten nemen. We zijn de laatste jaren niet ontkomen aan ook enkele fraude gevallen en ook de daling van de goud en zilver prijs in 2013 heeft enkele posities hard geraakt.
Al met al echter deed de portefeuille in 2013 wat ze moet doen, namelijk cash opleveren.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *