LADEN

Typ om te zoeken

Beurs iets lager

Laatste Nieuws

Beurs iets lager

Nu iedereen ineens ‘vol’ is van de Bull Markt is het geen verrassing dat we dalen. Immers doet de beurs altijd net anders als dat de meute denkt. De 1000+ in Hong Kong leek veel te veel op een chte bull markt en dat vraagt dan weer om winstnemingen. Immers willen we allemaal wel een echte bull markt, maar eerst gaan we dan even winstnemen. Dan hebben we namelijk na een stukje daling weer trek in nieuwe winst en gaan we weer kopen.
Oftewel, dit zijn van die akelig voorspelbare bewegingen die niet alleen ‘natuurlijk’ zijn, maar ook ‘natuurlijk’ in stand gehouden worden door de professionele partijen. Die weten al meer dan 100 jaar op welke wijze particulieren en collega beleggers getriggerd worden om te handelen.
De profs verdienen niet zo heel veel op de koerswinst. Hun winst is vaak veel meer de handel en de provisie op de handel.
Alles is dus zo ingericht om u zoveel mogelijk te laten handelen. Tot kortingen op handelsvolume aan toe.
Iedere actie die u echter doet, gaat ten koste van uw eigen rendement. Hoe vaak heeft u in het verleden al verzucht dat u achteraf gezien beter niets had kunnen doen?
Waarom zou nu dan anders zijn?
Doe maar eens wat minder, dan zult u meer verdienen.
Wel is dan natuurlijk nodig dat u wel even naar kwaliteit in uw portefeuille gaat kijken. Met aandelen van verliesgevende bedrijven kan u beter niet zitten als de beurs gaat keren. Door deze net onder de top flink te promoten zal echter de professie u proberen te bewegen juist die ‘verkeerde’ aandelen nu te kopen.
Hoe ze dat doen?
Heel makkelijk, door in te spelen op gretigheid.
Zo vlak onder de top zijn beleggers gretig naar winst en denken ze wat minder na.
Dat gaat geld kosten, maar dat ziet u over enige tijd wel. Weer een duur lesje rijker.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *