LADEN

Typ om te zoeken

Beoordeling van een aanbieder

Laatste Nieuws

Beoordeling van een aanbieder

Ik kreeg het verzoek binnen om een bepaalde aanbieder van een goudrekening eens te bezien. Ik heb dat deze keer eens opgepakt, maar laat het duidelijk zijn dat ik niet iedere dag iedere aanbieder kan gaan doorlichten.
Het gaat hier om http://www.europacbank.com/.
Op de site aangekomen wordt akelig duidelijk gemaakt dat je niet uit de USA of uit de Oost Caribische Staten mag komen.
De reden is dat ze expres en zeer doelbewust buiten Amerikaanse regelgeving willen werken. Daarbij willen ze geen klanten uit het land hebben waar ze gevestigd zijn, zodat ze ook door de lokale toezichthouder niet lastig gevallen kunnen worden.
Wie heeft deze service opgezet… Als je op de site komt, krijg je direct een video met daarin de oprichter te zien. Peter Schiff is de oprichter.
Peter Schiff is een bekende figuur in de goud wereld. Hij komt uit een nest van anti overheid, anti belasting figuren. Zo zit zijn vader nu een gevangenisstraf van 13 jaar uit vanwege ontduiking van federale Amerikaanse belastingen. De 13 jarige gevangenisstraf is een stevige straf voor belastingontduiking.
Peter Schiff heeft daarom een forse antipathie voor de belastingdienst van huis uit meegekregen.
Hij is daarbij van mening dat de dollar gedoemd is en dat je goud en zilver beter kan hebben dan euro en dollar.
De site biedt vele mogelijkheden, je zou door de bomen het bos haast niet meer zien.

Wat is onder andere een aanbieding die er gedaan wordt:
Open een offshore rekening. Dat kost niets als u 5000 dollar of meer stort.
Ik raad u aan alleen het openen van een rekening te overwegen als u meer dan 5000 dollar kunt storten.
Ten opzichte van BullionVault is er één enorm nadeel te noemen. Het goud in uw rekening wordt beheerd door de Australian Mint op basis van Unallocated Gold. We moeten er dus maar op vertrouwen dat de Australian Mint genoeg goud op voorraad heeft en dit goud niet uitleent, verpand, etc.
Het voordeel is dat er geen kosten zijn voor het beheer van het goud.
De Australian Mint heeft me overigens nog nooit een reden gegeven haar niet te vertrouwen.
Goudaankopen kosten 4%, goudverkopen ook.
Een stevige opslag, maar zoals gesteld, er is geen kostenpost voor het bewaren.
Doe je zaken tijdens de beursuren in Perth en koop je voor meer dan 5000 dollar, dan zijn lagere percentage’s mogelijk. Boven 5000 dollar komt het al op 3% te liggen. Boven de 25.000 dollar per transactie is het 2,5% aan kosten.
U kan echter ook 99,99% gouden munten en baren kopen met een opslag boven de wereldkoers. Hoe het zit met verzendkosten, dat zult u zelf moeten navragen. Of ze de munten en baren eventueel ook voor u kunnen bewaren? Ik denk het niet, maar ik heb er niets over gevonden. Logisch zou zijn dat u de munten en baren toe laat zenden. Dat toezenden zal wel een flinke som duiten gaan kosten. Ik zie dan geen meerwaarde ten opzichte van bijvoorbeeld een aanbieder als Amsterdam Gold. Daar kunt u het ook ophalen, als u de verzendkosten wilt vermijden.
De website biedt ook de mogelijkheid een debit card aan te schaffen. Daar zet je dus waarde op en dan kan je bij de bank geld ophalen. Er is zelfs een gold backed debit card. Het voordeel van zo’n kaart is de anonimiteit. Er staat geen naam op de kaart. Bij het geld pinnen komt alleen het nummer in het systeem, niet uw naam. Dit systeem wordt gevoed vanuit MasterCard. Overal waar die kaart geaccepteerd wordt kunt u dan terecht.
De debetkaarten kosten wel wat. Openen kost 100 euro. Tevens bent u per maand 7 euro kwijt. Er wordt op de kaart 60 euro geblokkeerd om kosten mee te betalen.
Per transactie bent u 3,85 euro + 1,15% aan kosten kwijt.
Anonimiteit kost dus het nodige aan geld.
Wilt u stoppen, dan kost dat 13 euro. Wilt u een nieuwe kaart, dan kost dat 42 euro. Iedere drie jaar moet de kaart vervangen worden en dat kost een tientje.
Ik neem aan dat de meeste geïnteresseerden in een debit kaart behoorlijk afgeremd zullen worden als ze de lijst van kosten van zo’n kaart zien. Zelfs als je je gegevens wilt aanpassen kost je dat een euro!

Zie ik een meerwaarde in deze aanbieder?
Ten opzichte van Goldmoney vind ik de aanbieding van Goldmoney beter. Weliswaar heeft Goldmoney zo ver ik weet geen debit card mogelijkheid, maar gezien de kosten zullen niet veel mensen zo’n kaart willen bezitten. Je moet wel flinke transacties willen doen wil zo’n kaart rendabel zijn.

Ten opzicht van BullionVault is het verschil iets kleiner. Het punt is echter dat de goud en zilver verkoop van losse munten naar mijn idee beter in eigen land kunnen plaatsvinden. De kosten van verzending zijn dan veel lager. Is de debit card van deze aanbieder een meerwaarde? Ik ben niet zo’n wereldreiziger. Geld en waarde in je kaart hebben is prachtig als je heel de wereld rondreist. Ik ga één keer per jaar op vakantie en zelfs dat sla ik nog wel eens over. Ik zie dus voor mijzelf geen meerwaarde in zo’n debit card.
Het biedt echter een bepaalde vrijheid die sommige mensen ongetwijfeld zal aanspreken.
Voor mijzelf zie ik geen meerwaarde in deze aanbieder. Het zou naar mijn idee in mijn situatie een stapje terug in kwaliteit zijn. Ik zie geen reden om dat te willen.
Het is allemaal net iets minder degelijk geregeld als bij Goldmoney en BullionVault.
Belangrijk te weten is dat Goldmoney geen klanten aanneemt met een Nederlands adres.

Als u de voordelen van de debit card met goud backing wel ziet, dan is deze aanbieder de plek waar u moet zijn. Wereldwijd gezien denk ik dat ze wel eens het verst kunnen zijn met de ontwikkeling van wat in feite goud-geld is. Goldmoney heeft de mogelijk om in goud te betalen na de problemen met de AFM geschrapt. http://www.europacbank.com/ is haar juist aan het ontwikkelen. Het is in feite een rode vlag zwaaien voor instituten als DNB en AFM. Joehoe,… hier! Zie eens, goud geld! Het is nergens ter wereld verboden, maar wat zouden Centrale Bankiers en politici het graag anders zien, want de ontwikkeling van een serieus gouden alternatief op het nepgeld dollar en euro zou wel eens ooit de doodsteek voor die munten kunnen worden.
Vooralsnog heb ik er zelf geen rekening lopen. Ik ben er ook nog geen affiliate.
Goud-geld is een veilige munt en er zijn mensen die daar in mijn ogen heel veel aan zouden hebben. Als ik die op deze service kan wijzen, dan heb ik uiteindelijk als fan van goud en zilver ook gewonnen, ook als ik er persoonlijk niets aan verdien.

Overigens is ook hier het openen van een rekening geen makkie. Er moeten heel wat formulieren ingevuld worden en voorzien worden van een onafhankelijke beoordeling door bijvoorbeeld een accountant, notaris, bankmanager etc. Als u daarnaast een zakelijke rekening wilt openen, dan kunt u rekenen op dubbel zo veel in te vullen formulieren en verklaringen. Dan moet ook de bank waar u een rekening aanhoudt verklaringen gaan afgeven. Helaas is dat niet uniek voor deze aanbieder. Na 9/11 is het openen van bankrekeningen over heel de wereld extreem lastig geworden.

PS: Voor de AFM… Ik heb geen enkele financiële afspraak met deze partij gemaakt. Ik ben geen affiliate en ik heb geen vergoeding op welke wijze dan ook met deze partij afgesproken. De partij in kwestie weet niet eens dat ik over ze heb geschreven.
Dit artikel is puur om te zien hoe ver jullie als AFM willen gaan om ook de persvrijheid om zeep te willen helpen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *