LADEN

Typ om te zoeken

Klokkenluiders, hoe ga je er mee om

Beleggers Nieuws

Klokkenluiders, hoe ga je er mee om

Het is gek hoe vooral de Amerikaanse overheid met klokkenluiders omgaat.
Kijk eens naar Wikileaks en soldaat Manning die veel van de gegevens waar Wikileaks uit putte beschikbaar heeft gemaakt.
Hoewel het een blamage voor de Amerikaanse overheid was, heeft het ook duidelijk gemaakt dat een aantal mensen letterlijk vermoord is door soldaten die veel te gretig richting het doodschieten van mensen waren. De Amerikaanse overheid was niet blij, maar er is terecht sprake van het openbaar moeten maken van de gegevens. Deze fout van de soldaten mocht in een eerlijke samenleving niet geheim gehouden worden.
De soldaat heeft tien maanden eenzame opsluiting zonder rechtszaak achter de rug en zal nog jaren lang in de gevangenis moeten verblijven. De voorman van Wikileaks zit al meer dan een jaar vast in Engeland.
Dan een andere klokkenluider. De man waar ik vorige week al een bericht over schreef, namelijk Bradley Birkenfeld. Hij maakte duizenden geheime rekeningen van Amerikanen bekend. Niemand was vermoord, er is niemand omgekomen die onrecht is aangedaan. Wel is voor miljarden aan belasting ontdoken.
Bradley krijgt 100 miljoen dollar beloning.
Het lijkt erop dat klokkenluiden in Amerika maar één kant op mag werken en dat is de winst kant.
Als het financieel gewin voor de Amerikaanse overheid gaat opleveren, dan ben je het mannetje. Gaat het om iets dat de Amerikaanse overheid verkeerd heeft gedaan, dan kan je op gevangenisstraf rekenen.
Er is een naam voor zo’n overheid.
Die naam is ‘Dictatuur’.

Overigens is er nog een mooi verhaal over Bradley te vertellen. Hij is pas ‘klokkenluider’ geworden nadat dezelfde Amerikaanse overheid hem in 2008 in de gevangenis had gegooid voor het NIET willen onthullen van de UBS gegevens.
Nadat hij enige tijd vast had gezeten besloot Bradley dat hij dan toch beter af was als handlanger van een andere criminele organisatie, de Amerikaanse overheid.
(Bron: Daily Reckoning)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *