LADEN

Typ om te zoeken

Belgische Staatsbons (2)

Laatste Nieuws

Belgische Staatsbons (2)

Stel, je hebt die Staatsbons gekocht en je vraagt je nu af wat te doen. Wat zijn de mogelijke scenario’s:
De mooiste is de volgende:
Na x aantal jaren wordt de bon terugbetaald en iedereen verkreeg de 4% rente.

Het enige verlies is dan de inflatie op het ingelegde geld. Blijft het de huidige 4% inflatie, of gaan we naar 20% inflatie of meer? In dat laatste geval krijg je dus wel al je geld retour, maar je kan er door de geldontwaarding veel minder voor kopen.

Er is ook een aantal minder leuke scenario’s denkbaar:
– België gaat in default op haar schulden en betaalt niets meer. Geen rente en geen terugbetaling. Iedereen is alles kwijt.
– Een variant erop is een 50% default. België betaalt slechts de helft van haar schuld terug.
– Nog een variant is dat België in de B-Euro gaat verdwijnen. De lening komt dan ook in de B-Euro en die zal verliezen op de A-Euro van de financieel sterke landen.
– De laatste variant die ik wil bespreken is de val van de euro. Er komt een nieuwe munt waarbij bijvoorbeeld iedere 10 euro’s recht geven op 1 nieuwe munt. Het verlies op de Staatsbons is dan (in onze berekening) 90%.

Er zijn ongetwijfeld meerdere scenario’s mogelijk. Zoals ik ook al op het forum aangaf, ik vind het zo jammer dat we als volk niets kunnen doen aan de financiële ramp die ons overkomen is. De bedragen zijn te groot, het bedrog is ook te groot. Dit kan niet met echt geld en op een nette wijze opgelost worden. Juist dat feit kan niemand zich bij neerleggen. Zie het even in uw situatie. U heeft 50.000 loon/inkomen per jaar en een schuld van 2.000.000.000.
Dat kan niet opgelost worden door af te betalen. Alleen de rente op de schuld is al meer dan uw loon. De enige opties zijn dus een afwaardering op de schuld, of doodgaan.
Ik noem dat laatste er bewust bij. De grote bankiers hebben immers deze twee opties richting ons ook. Kijk eens naar Afrika de laatste 50 jaar. Raad eens waar ze ons straks het liefst mee gaan confronteren?

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *