LADEN

Typ om te zoeken

Beleggers zouden een moestuin moeten bezitten

Laatste Nieuws

Beleggers zouden een moestuin moeten bezitten

Misschien is het u al opgevallen, maar de FOREX services schieten als paddenstoelen de grond uit. De één heeft nog meer rendement als de ander. Als we de marketing moeten geloven kan iedereen binnen een paar maanden werkelijk tonnen verdienen in die handel.
Het gekke is, het is een zero sum game. In de valutahandel komt er vanuit als die transacties op de beurs geen geld bij. Wat er dus gewonnen wordt, moet door een ander verloren worden.
We weten vanuit de jaarverslagen dat de grote banken tientallen miljarden per jaar uit die markt trekken… Moet ik de vraag nog stellen wie die tientallen miljarden ophoesten?
Waarom zou dan iedere beleggen een moestuin moeten bezitten?
– Dat is heel simpel. Een moestuin vergt planning en vooral ook geduld. Je moet nu al de zaden bestellen. Binnenkort moet dan de bodem voorbereid gaan worden en kan je in huis al wat inzaaien zodat het in potjes kan ontkiemen.
Je moet goed kijken naar wat je wanneer wilt oogsten, want ineens 50 kroppen sla in een week gaat je niet gelukkig maken.
Beleggers zouden hun beleggingen ook zo moeten benaderen.
Planning en geduld.
Mijn moestuin levert ieder jaar weer een mooie oogst op. Had ik het eerste jaar slechts 25 kilo aardappelen uit 2,5 kilo pootaardappelen, afgelopen jaar was het al 80 kilo. Ik ben nog aan het leren als tuinder ook, net zoals ik mijn beleggingen gebruik om ervaring op te doen.
Mijn spruiten zijn afgelopen jaar verloren gegaan. Ik heb vlinders geoogst… De rupsen hebben namelijk de spruiten opgegeten en bewust hebben we dat maar zo gelaten. Zo gaat dat soms ook bij beleggen. Je doet iets met de beste bedoelingen, maar wat de reden ook is, het rendement blijft uit. Je moet dan een keuze maken. Redden wat er te redden valt, of afschrijven.
Hoe dan ook, de bedoeling is dat na een seizoen de opbrengst veel hoger is dan de investering. Met de moestuin is dat een makkie. Bij beleggen zie ik dat veel mensen er erg veel moeite mee hebben. Misschien omdat ze geen moestuin hebben?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *