LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen met/via een beleggingsstudieclub

Laatste Nieuws

Beleggen met/via een beleggingsstudieclub

In de jaren tachtig en negentig immens populair, mede omdat die route door enkele banken gebruikt werd om klanten actief te adviseren.
Nadat enkele clubs financieel uitgekleed waren, werd er paal en perk gesteld aan deze prachtige manier om ‘samen’ iets met beleggen te doen. Het aantal beleggingsstudieclubs (bsc) nam daarop fors af. Het aantal leden per club ook.

De tijd heelt alle wonden en ook de heel strenge eisen die na de schandalen werden opgelegd zijn in de loop van de jaren weer opgerekt.

Zo mocht op een gegeven moment een beleggingsstudieclub uit niet meer dan 25 personen bestaan die ieder niet meer dan 9000 euro ingelegd hadden.
Nu is dat weer opgerekt naar 99 personen die weer onbeperkt mogen inleggen.

Weet echter wel wat u doet. Immers bestaat de portefeuille van de beleggingsstudieclub uit posities die door alle deelnemers zijn bepaald. U legt dus een fors deel van de zeggenschap over uw kapitaal in handen van anderen.

Tegenwoordig moet er wel veel meer aan gegevens aan de autoriteiten doorgegeven worden. Zo is voorgeschreven (maar volgens mij nog niet wettelijk verplicht) om een inschrijving bij de KvK te doen en moeten alle deelnemers hun gegevens en een kopie van hun ID bekendmaken aan de bank waar de rekening voor de bsc aangehouden wordt. De autoriteiten kijken dus op alle mogelijke manieren mee.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *