LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen met bodembewaking

Laatste Nieuws

Beleggen met bodembewaking

Volgens De Tijd gaan steeds meer Belgische beleggers er toe over om te beleggen in fondsen die je een maximaal verlies garanderen… Dat zeg ik verkeerd… Die je eventuele verlies maximeren op een bepaald percentage.

Als die gestelde bodem wordt bereikt, dan verkoopt het fonds de meest volatiele aandelen tot er uiteindelijk alleen cash over is.
– Het probleem wat ik hier mee heb, is dat hiermee de daling versterkt gaat worden. Immers gaan al die fondsen bij een beetje daling van de beurs al over tot liquidatie, waarmee een beursdaling van 5% ineens een beursdaling van 10% wordt en zodra dat punt bereikt wordt, gaat de bodem eruit.
Wil je beleggen, of wil je rente?

Het mooie van deze opzet is in mijn ogen het feit dat ze de meest bewegelijke fondsen de deur wijzen. Ik ben belegger in vooral kwaliteitsfondsen en die zullen bij hen dus het langst in bezit blijven. Grote beursdalingen zouden dus vooral plaatsvinden in de kleinere en risicovollere aandelen.
Overigens garanderen de fondsbeheerders de aandeelhouders niets. Ze doen hun best om het verlies beperkt te houden tot die 5 of 10%, maar keiharde garanties zijn er niet. Ieder jaar wordt opnieuw de knop op nul gezet. Het is dus goed mogelijk dat je structureel 10% per jaar gaat verliezen…
Lees hier meer: http://forum.beursbox.nl/2011/10/06/fondsen-met-bodembewaking/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *