LADEN

Typ om te zoeken

Autosector komt bedelen

Laatste Nieuws

Autosector komt bedelen

Zowel in Amerika als in Duitsland komt de autosector nu ook al bedelen om hulpgeld. Als de regeringen daar intrappen, dan zullen de autofabrikanten niet gevraagde auto’s blijven leveren en uiteindelijk zijn we slechter af dan als we even keihard snoeien en de overcapaciteit wegnemen.
Natuurlijk is het sneu voor iedereen die de huidige baan in de autosector kwijtraakt, maar is het niet veel erger als door die gesubsidieerde banen andere, wel effectieve banen verloren gaan, omdat ze het door de concurrentievervalsing niet vol kunnen houden?
Vakbonden kunnen veel steun vinden bij het zogenaamd ‘redden’ van banen, maar die acties zetten heel de economie op achterstand en we lopen de kans dat we op de langere termijn meer banen verliezen als dat we nu bij niet rendabele fabrieken redden. Een Opel hoeft niet te sluiten, maar moet gewoon saneren. Dat willen ze echter niet en gelijk hebben ze… Immers kan je met een zielig verhaal bij politici wel geld loskrijgen. Die willen graag scoren om hun sociale gezicht te laten zien en geven dan graag andermans geld uit aan prestige projecten in niet rendabele fabrieken.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden…

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *