LADEN

Typ om te zoeken

Amerikaanse huizenmarkt anno 2011

Laatste Nieuws

Amerikaanse huizenmarkt anno 2011

Met naar schatting 6,8 miljoen huishoudens die geen rente en aflossing meer betalen, ligt er een behoorlijke hypotheek op de Amerikaanse huizenmarkt.
6,8 miljoen Amerikaanse gezinnen die dus nog wel in hun huis wonen, maar geen geld meer hebben om rente en aflossing te betalen, of om de woning te onderhouden. Immers, waarom zou je deze woning nog onderhouden als je die waarschijnlijk uiteindelijk toch gaat kwijtraken?
6.8 miljoen huizen die banken niets meer opleveren. Iedere maand langer wachten maakt de woning minder waard. Misschien niet in een enorm tempo, maar het is wel duidelijk dat de woningen hoogstwaarschijnlijk uitgewoond worden.

In veel te veel gevallen hebben de eigenaren zwaar gelogen over hun inkomen. Ze wisten dus wel degelijk dat ze eigenlijk die woning niet hoorden te kopen. Toch krijgen de eigenaren geen straf. De overheid wil namelijk de woningmarkt niet verder onder druk zetten door deze huizen in veilingen te laten komen.

De leugenaars worden dus beloond met gratis wonen!

Hoe kan dat dan uiteindelijk positief voor de huizenmarkt zijn?

De vraag roept zich op, als de bewoner bewust gelogen heeft over zijn inkomen, is dan de bank verantwoordelijk?

– De bank heeft in mijn ogen wel een verantwoordelijkheid en deels ook schuld. Immers hebben hun tussenpersonen actief meegewerkt aan de leugens van de klanten. Zijn die tussenpersonen via gerechterlijke procedures aangepakt?
Neen. Ze zijn nu echter wel weg. Immers is er geen handel meer voor ze.
De knoet van de markt heeft de tussenhandel in deze sector dus wel geraakt, maar waarom alles aan de buitenzijde dan niet?

Waarom niet keihard snoeien en daarna met een schone lei opnieuw beginnen?

Natuurlijk is het niet leuk als je je huis kwijtraakt, maar veel van die 6,8 miljoen hadden in feite al geen recht op dat huis. Wat er nu gaande is, is dat de rekening van dit alles via overheidsgaranties bij de Amerikaanse belastingbetaler komt te liggen. De mensen die dus wel netjes geleefd hebben en niet logen op hun aanvraagformulier, betalen nu en in de toekomst voor de leugenaars!

De huizenprijzen zullen stevig dalen als ineens alles op de markt komt. Mogelijk dat een flink aantal Amerikanen dan uiteindelijk WEL een huis kan kopen dat ze ook daadwerkelijk kunnen betalen. Hoe dan ook is na zo’n schoning de markt wel weer zuiver.
Het heet ‘met een schone lei beginnen’. In mijn ogen zou het de juiste weg zijn. Het huidige geklungeld leidt namelijk tot niets, behalve uitstel van executie…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *