Het aantal verkochte huizen is zoals al werd verwacht sterk afgenomen. De daling was echter de sterkste in zeven jaar. Er werden maar liefst 8,3% minder nieuwe huizen verkocht. Dat was toch wel een sterkere daling dan waarop was gerekend. De gemiddelde huizenprijs nam daarbij 7,5% af tot 225.700 dollar. Als er pariteit tussen de Euro en de dollar zou zijn, dan zou het aardig overeenkomen met de Nederlandse prijzen. Nu is er geen pariteit EN de huizen zijn in Amerika gemiddeld veel groter. De Amerikaan heeft dus veel lagere woonlasten dan de Nederlander heeft. De situatie in België is wat dat betreft meer in lijn met Amerika.
De groei van de Amerikaanse economie lag op 3,8%. Dat is wat mij betreft veel hoger dan ik verwacht had. Zo slecht gaat het nog niet in Amerika, tenminste als we de statistieken mogen geloven.
We gaan weer richting president verkiezingen, immers zijn die volgend jaar al, en de regering Bush staat er toch wel om bekend dat ze met statistieken net zo omgaat als met massa vernietiging wapens. Dat wil zeggen, ze ‘vergist’ zich nog wel eens. Overigens altijd een vergissing ten voordele van haarzelf, maar dat is ongetwijfeld toeval. Een president van Amerika staat immers boven elke twijfel.
Amerikaanse economie
8
previous post