LADEN

Typ om te zoeken

Amerikaanse bedrijven houden rekening met Griekse exit

Laatste Nieuws

Amerikaanse bedrijven houden rekening met Griekse exit

In Amerika hebben ze wat minder moeite om voorbereid te zijn op scenario’s die als onwenselijk gezien worden, zeker als die scenario’s anderen betreffen.
Zo bereiden Amerikaanse firma’s zich al voor op een Griekse exit uit de Euro.
Zo denkt Bank of Amerika er over om trucks vol met (Amerikaans) cash geld Griekenland in te laten rijden zodra de exit een feit is. Zo kunnen ze hun eigen personeel betalen, maar uiteraard kunnen ze dan ook iedereen tegen betaling dollars laten kopen.
Ford is ondertussen aan het onderzoeken of haar systemen een nieuwe Griekse munt kunnen verwerken.
JP Morgan heeft voor haar grote klanten al rekeningen geopend in de nieuwe Griekse munt. Het enige wat nog ingevuld moet worden is de naam van die Griekse munt en de wisselkoers daarvan.
Uit een onderzoek van Corporate Executive Board blijkt dat steeds meer mensen een exit van Griekenland zien gebeuren. Anderhalf jaar geleden dacht nog bijna niemand dat, nu al 80%.
De meeste bedrijven met werknemers in Griekenland denken in de trand van “Als het misgaat, dan nemen we de trein wel naar Athena en we nemen een zak geld mee.”
Niet alleen zou dat illegaal zijn, maar het is ook niet erg slim om zo onvoorbereid te zijn op wat zoveel mensen nu als mogelijkheid zien.
In Europa is een griekse exit overigens nog altijd officieel onbespreekbaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *