LADEN

Typ om te zoeken

Samsung, de nummer één

Beleggers Nieuws

Samsung, de nummer één

Recent verloor het bedrijf de rechtszaak tegen Apple. De rechter vond dat bewezen was dat Samsung de iPhone en iPad gekopieerd had.
Feiten die kloppen. ALLE fabrikanten, inclusief Apple hebben bij elkaar ‘geleend’.
De octrooienwetgeving is een lastig ding. Aan de ene kant geeft het rechten aan de persoon of het bedrijf dat iets nieuws verzonnen heeft. Aan de andere kant zijn sommige oplossingen zo ‘breed’ dat het verdere ontwikkeling enorm in de weg staat.
Een scherm, aanklikbaar met stylus, of een scherm, aanstuurbaar met vingers. Twee octrooien, maar is dit echt handig? Het houdt in dat de octrooihouder anderen kan tegenhouden.
We zagen in de tekenfilm industrie dat deze op haar gat ging toen Disney overal octrooi en recht op ging vragen. Alleen door de computer te gaan gebruiken en dus nieuwe technieken te ontwikkelen kon de macht van Disney gebroken worden.
Het vak van tekenfilm tekenaar is nu wel ter ziele. Was dat de schuld van Disney, of zat het er toch al aan te komen?
Samsung heeft de voorsprong die Apple nam meer dan ingehaald. Samsung kopieerde de basis en kwam met een beter product. Daar betalen ze dan nu een miljard dollar voor, maar ondertussen is Samsung nog wel de marktleider. Daar kunnen Nokia en Blackberrie dan nog even over nadenken.
Dat waren de grote spelers, en waar zijn ze nu?
Was Samsung dus gek, of hebben ze een gok genomen en hebben ze gewonnen, ondanks een miljard aan boete? Ondertussen is Samsung zelf ook al weer een stap verder en haar nieuwe generatie apparaten ziet en voelt minder als Apple producten. Apple zal het moeilijker hebben om op de derde generatie patentrecht te kunnen doen gelden. Samsung is er op en er over. Daar doet ook Apple weinig meer aan.
Het zou voor Samsung goed zijn als ze nu zelf ook met iets enorm vernieuwends kwamen… Maar het punt is… verzin het maar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *