LADEN

Typ om te zoeken

Ahold overweegt verkoopt Schuitema

Laatste Nieuws

Ahold overweegt verkoopt Schuitema

Haar 73% belang in Schuitema is een bekende en toch wat verborgen asset van Ahold geweest. Het spreekt niet zo aan en het is soms een beetje raar dat Ahold in feite bijna de eigenaar van de grote concurrent is. Immers is C1000, dat het Ahold vaak zo moeilijk maakt, van Schuitema. Ze hebben elkaar in de supermarktoorlog bijna kapot geconcurreerd. Dat was dus twee keer verlies voor Ahold, want ieder dubbeltje korting werd betaald vanuit de winst.
Schuitema gaf vorige week aan dat het 15 miljoen minder winst had gemaakt. De nettowinst kwam nog maar uit op 35 miljoen.
Voor Ahold nu toch maar eindelijk reden om te kijken of ze wel moet doorgaan met haar eigen dochter kapot te concurreren.
Hoe dan ook gaat Schuitema reorganiseren en dat zal ze morgen bekendmaken. Of die reorganisatie ook zo ver gaat dat de eigenaar gaat veranderen, dat moet dan ook blijken. Mij lijkt het een vrij logische stap, maar dat was ook tien jaar geleden al een logische stap geweest, op koersen die 10 keer hoger lagen. Wat dat betreft zijn CEO’s soms ook bijzonder slechte beleggers.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *