LADEN

Typ om te zoeken

After hours trading

Laatste Nieuws

After hours trading

In Amerika is het mogelijk om in bepaalde fondsen ook buiten de beursuren te handelen. In mijn optiek een prachtige zaak, omdat het je als belegger minder afhankelijk maakt van de beurs openingstijden.
Toch zijn er wel wat zaken om rekening mee te houden. Zo is het volume fors lager dan tijdens beursuren en daarmee is de kans op flinke koersbewegingen ook veel groter. Op zich geen probleem, maar wel als u zonder limiet een order gaat inleggen. Dan kunt u van een koude kermis thuiskomen.
After hours (Nabeurs) dus ALTIJD met limietorders werken!
U loopt nabeurs ook de kans op verkeerde koersen. Immers is de beurs zelf dicht en slechts een paar traders bepalen op dat moment de koers. Die koers hoeft helemaal geen link meer te hebben met de beurskoers zelf. De ‘echte’ beurs is immers gesloten en de slotkoers in feite al geschiedenis.
Zodra de beurs weer open gaat, hoeft niemand te kijken naar de nabeurse handel. Het kan dus best dat nabeurs de koers omhoog schoot, terwijl die koersstijging de volgende beursdag niet meer terug te vinden is.
U loopt ook kans op een grotere spread en dus meer geld dat aan de strijkstok van de beurs en haar handelaren blijft hangen. Die handel is er omdat het de beurs en haar handelaren geld oplevert. Vergeet dat nooit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *