LADEN

Typ om te zoeken

2e stimuleringsplan Duitsland

Laatste Nieuws

2e stimuleringsplan Duitsland

In Duitsland ga je 2500 euro krijgen als je je auto die ouder is dan negen jaar gaat omruilen voor een nieuwe… Had ik nu maar in Duitsland gewoond…
dan had ik ineens 2500 euro voor mijn Fiat Panda uit 1992 gekregen! Na 15 jaar trouwe dienst gaat dit brikkie binnenkort naar de eeuwige autojachtvelden. Helaas zonder bonus van 2500 euro. Deze regeling kennen we immers in Nederland niet.
Het stimuleringsplan is niet zozeer het beste voor Duitsland, het is vooral het beste voor de populariteit van Merkle. Wel is er een kleine verbetering ten opzichte van het eerste plan. Een deel van het geld gaat nu ook naar consumenten in de vorm van meer geld voor gezinnen. Een tegenstrijdigheid is het feit dat een deel van het geld ook naar de spoorwegen gaat. Duitsland wil het kopen van nieuwe auto’s stimuleren, maar ook het gebruik van de trein. Dat laatste is ook verstandig, maar het is wel weer in concurrentie met een ander deel van het plan.
Het overgrote deel van het geld gaat, net als de vorige keer, uiteindelijk toch in een diepe niet te dempen put. Het zal amper resultaten hebben en daarna gaan we ons opmaken voor stimuleringspakket nummer drie.
Japan doet dat ook nu al bijna 20 jaar lang, iedere twee jaar een nieuw pakket. Het verschil met Japan is dat Duitsland nu al na enkele maanden met nummer twee komt. Ik ben niet onder de indruk.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *