LADEN

Typ om te zoeken

Koopmoment

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Koopmoment

onroerend goed

De meeste beleggers kopen vlak voor de top en verzuimen te kopen als ze posities met korting kunnen aankopen. Gisteren schreef ik al dat de goudcorrectie wat mij betreft een mooi koopmoment gaf.
Kreeg ik direct reactie dat goud naar 1000 dollar zou gaan!
Waarom dan?
Omdat één analist dat gezegd heeft.
Prima, dan volg jij die ene analist en koop je nog niet.
Die ene analist zegt het al jaren en hij begon er volgens mij mee op 1100.
Ondertussen stonden we al boven de 1500 en in euro’s gemeten zagen we laatst een all time high.
Ik ben iemand die iedere maand een beetje koopt. Ik ben niet zo qua timing, maar als ik dan toch in de eerste week van de maand iets koop, dan is het me echt prima als de koers nét even dipt. Immers, dat is een mooie korting die ik dan even meepik.
Natuurlijk is het jammer dat AL MIJN GOUD op dat moment dan even minder waard is, maar ik kijk vooral naar wat ik deze maand wil doen en dat is wat goud kopen, net zoals ik dat iedere maand doe.
Ik heb tegen een leuke koers weer een klein beetje opgepakt.
De laatste keer dat ik echt al mijn goud verkocht, was in de zomer van 2011. Ik kocht er toen mijn huidige woonboerderij van. Op dit moment overweeg ik om binnenkort weer een keer afscheid te nemen van mijn goud om er wederom onroerend goed van te kopen.
Ik zie mijn goud immers als spaargeld en als je daar te veel van hebt, dan is het beter om iets een andere bestemming te geven door er mee te gaan ondernemen of beleggen. Ik ga dat combineren door er als ondernemer onroerend goed van te kopen.
Zo ver is het nog niet, al heb ik recent al wel een kwart van mijn goud verkocht. Tegen een hogere koers dan de huidige, dat gelukkig dan weer wel. Zo’n all time high koers in euro’s is natuurlijk wel een logisch winstname moment.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *