LADEN

Typ om te zoeken

Klimaatverandering (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Klimaatverandering (Tom Lassing)

Er zijn leugens, grote leugens en statistieken.
Wat ik eerder deze week duidelijk probeerde te maken is dat er meer redenen zijn dat het klimaat zo snel aan het veranderen is.
Wat me opviel is dat ik van verschillende mensen de opmerking kreeg dat het op Mars ook warmer is en dat het DUS een zonnewarmte kwestie was.
Wat mij zo schokt aan die opmerking is dat enkele van die mensen serieus vonden dat daarmee de invloed van de mens weggecijferd kon worden.
Ik vind dat ontluisterend.
De totale ontkenning van de invloed van de mens is net zo belachelijk als de theorie van de platte aarde.
De mens is in recordtijd heel de samenstelling van de atmosfeer aan het veranderen en is ook middels het creëren van hotspots de temperatuur op aarde aan het veranderen.
Natuurlijk is er ook de invloed van de zon. Het is immers daadwerkelijk ook warmer op Mars geworden. Ik was ooit één van de eersten die dat durfde te publiceren. Het was namelijk ver weggestopt in een NASA rapport.
Het punt is alleen dat de opwarming van de aardse atmosfeer nu extreem snel gaat. Veel sneller dan in het verleden. We kunnen dat namelijk zien vanuit de ijsmantel op Groenland. De opwarming is er al langer, maar de laatste twintig jaar lijkt het te versnellen. We zien de veranderingen ook in de natuur. Beesten en planten die tot niet zo heel lang geleden niet noordelijk van Zuid Frankrijk voorkwamen zien we nu al in Nederland.
Het gaat nu allemaal veel sneller dan ooit tevoren. Dát is wat het zo uniek maakt. Het enige verschil met de wisselingen uit het verleden is de enorme invoed van de mens. Zou dan die recordsnelheid van de opwarming iets te maken kunnen hebben met menselijk ingrijpen?
Ik denk het wel.
Dat we dus maatregelen nemen om onze invloed terug te dringen lijkt me geen slechte zaak. Immers is het probleem niet alleen opwarming, het is vooral ook vervuiling.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *