LADEN

Typ om te zoeken

Jack Ma’s visie op globalisatie (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Jack Ma’s visie op globalisatie (Tom Lassing)

Jack Ma, CEO van Alibaba, heeft in Davos zijn mening gegeven op globalisatie.
In zijn ogen was het briljant van de VS dat de daar 35 jaar geleden begonnen zijn met het outsourcen van werk naar India, Mexico en China. Een briljante zet waaraan de VS gigantisch veel geld heeft weten te verdienen.
De vraag is alleen, waar is al dat verdiende geld dan gebleven, want de infrastructuur van de VS ligt er beroerd bij en de mensen die daar banen verloren hebben zijn er financieel fors op achteruit gegaan.
Volgens Jack Ma is dat geld, en we praten hier over makkelijk 40 biljoen dollar, verloren gegaan omdat de VS overal in de wereld oorlogen is gaan voeren. Niets van het geld ging naar het Amerikaanse achterland. Het geld werd verspild aan oorlogen en oorlogstuig.
Wat er vervolgens nog over was, ging naar Wallstreet, alwaar het in 2008 verloren is gegaan.
Het waren niet de andere landen die schuld hebben aan de staat waarin de VS zich bevindt, maar het was het Amerikaanse beleid dat er voor heeft gezorgd dat de VS er voorstaat zoals het er nu voorstaat.
Jack Ma had een gesprek met Donald Trump en dat was een prettig gesprek. De reden was dat ze zorgvuldig dit onderwerp ontweken hebben. Jack Ma wilde dat echter niet ontwijken in Davos, alwaar hij heel duidelijk was.
Jack Ma zelfs is tegenwoordig goed voor 35 miljard dollar aan persoonlijke waarde. Hij is zelf één van de redenen waarom de globalisatie een ernstige heroverweging nodig heeft. Te veel geld is in de handen van te weinig personen en bedrijven gekomen. De distributie van welvaart moet veel beter geregeld gaan worden, want anders gaat de wereldeconomie simpelweg ten onder aan het feit dat er te weinig consumenten over blijven. Ook Jack Ma lijkt dat in te zien.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *