LADEN

Typ om te zoeken

Jaarvergadering Berkshire Hathaway

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Jaarvergadering Berkshire Hathaway

warren buffett

Warren Buffett’s bedrijf heeft in het eerste kwartaal op papier een bedrag van 50 miljard dollar verloren.
Nu is in april al een flink stuk van het verlies al ingehaald, maar blijft het feit dat 50 miljard aan waarde verliezen geen kattepis is.
Zelfs een man als Warren Buffett kan het overkomen dat je even flink geschoren wordt.
Buffett heeft één aanpassing in zijn portefeuille gedaan. Hij heeft alle luchtvaartaandelen er uit gedaan. Hij had ze nooit mogen kopen, want het ging tegen al zijn eigen waarschuwingen in, maar hij heeft ze nu ook echt allemaal verkocht/te koop gezet omdat de markt voorlopig en misschien wel voor altijd niet gunstig gaat zijn voor de huidige luchtvaartmaatschappijen.
Volgens Buffett ziet het er voorlopig niet naar uit dat Berkshire Hathaway uit elkaar getrokken gaat worden. Het zou een belastingtechnische nachtmerrie gaan worden. Verder zou het veel voordelen ongedaan maken. Zo kunnen de bedrijven nu onderling geld heen en weer schuiven en daarmee minder afhankelijk van de banken of markt zijn.
Overigens is Warren Buffett nog geen koopjes gaan oppakken. In zijn ogen is het daar nog geen tijd voor. Hij is nu verkoper van aandelen en gooit de cash op de grote hoop.
Daar moeten we als particuliere beleggers even alert op zijn. Deze grote belegger vindt de beurs nog altijd te duur.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *