LADEN

Typ om te zoeken

Italië moet de broek zelf ophouden (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Italië moet de broek zelf ophouden (Tom Lassing)

Wil Italië haar eigen banken redden? Dat kan…
Dan moet Italië uit de EU stappen en dan moet ze haar goudvoorraad maar inzetten om haar banken te redden.
Italië heeft maar liefst 2451 ton goud, de op drie na grootste voorraad ter wereld.
De vraag is natuurlijk of Italië dat risico wel aan zou durven. De EU verlaten zou al een enorme stap zijn, maar dan je goud ook nog om te wisselen voor aandelen in banken, dat is pas echt risico nemen.
Goud is namelijk onafhankelijkheid.

goud
Een land zonder goud is compleet afhankelijk. Je hebt dan namelijk niets meer om de waarde van je munt en economie kracht bij te zetten.
Bankiers doen wel alsof goud er niet toe doet, maar dat is slechts om ons op het verkeerde been te zetten. Immers, ook voor ons geldt, goud is onafhankelijkheid.
Als u goud heeft, dan heeft u vermogen buiten het geldsysteem van de bankiers. Dat maakt u onafhankelijk en dat willen de bankiers vooral niet.
Dan bent u te ongrijpbaar voor hen.
Zo werkt dat ook met landen. Toen de grote banken van Cyprus in de problemen kwamen, toen was het eerste dat de internationale schuldeisers van de banken wilden hebben de goudvoorraad van Cyprus. Kijk het maar terug in de persberichten van indertijd.
Cyprus wilde die goudvoorraad niet afgeven en koos er voor om dan toch liever de klanten van de banken hun kapitaal te ontnemen. Veel van die klanten waren namelijk Russen die hun niet altijd even legaal verdiende geld er illegaal geparkeerd hadden. Die Russen konden bij hun eigen regering niet aankloppen om hulp, want juist die regering hadden ze bedonderd door het zwarte geld in Cyprus te stallen.
Toen de Cyprioten dát door hadden, toen was degene die de rekening ging betalen snel gevonden.
De vraag is nu welke uitweg de Italianen gaan zoeken, want zelf betalen, neen dat doen we tegenwoordig niet meer. Die stap durft en wil Italië ongetwijfeld ook niet te zetten. Er moet dus een andere sukkel gevonden gaan worden waar ze de rekening bij kunnen neerleggen.
Misschien de Nederlandse pensioenfondsen? Die krijgen dan prachtig uitziende certificaten van aandelen in ruil voor hun cash.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *