LADEN

Typ om te zoeken

Italië actueel (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Italië actueel (Tom Lassing)

Zondag is er een referendum in Italië. De uitkomst kan wel eens zijn dat er nieuwe verkiezingen nodig gaan zijn. De kans dat er dan een anti-eu regering gaat komen is behoorlijk groot.
Het gaat er dan niet om of Italië snel uit de EU gaat, het gaat er om dat er veel onrust gaat ontstaan en dat door die onrust andere zaken, die nu in rust lijken, ineens in beweging komen.
Ik schreef gisteren al over enkele gevoelige onderwerpen in Italië zelf.
De vraag is uiteraard hoe de beurzen gaan reageren.
Een kortstondige correctie op de beurzen is mogelijk. We zagen recent al dat de verkiezing van Trump toch goed was voor drie uur lang onzekerheid op de beurzen. Wie weet overkomt ons dat maandag ook weer.
Ik kan alleen niet garanderen dat het nu ook maar drie uurtjes zal zijn. Iedere weldenkende belegger realiseert zich dat we op geleende tijd leven. Ons geldsysteem is failliet, maar we geven het niet toe. De beurzen zijn zwaar vooruitgelopen op een economische situatie die nog maar waarheid moet worden en de relatie met Amerika staat hoe dan ook de komende maanden onder druk.
Dat alles zien we niet terug in de beurzen.
Het lijkt me toe dat een correctie toch niet zo heel onlogisch is.
Dat deze maandag zou beginnen zou mij niet verbazen. Ik heb echter geen glazen bol, maar als ik het voor het zeggen had, dan zou ik de correctie maandag laten beginnen.
Ik ga met opties mijn positie toch wat indekken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *