LADEN

Typ om te zoeken

Is Rusland aan het winnen?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Is Rusland aan het winnen?

Nu SeveroDonetsk is gevallen, is het net alsof de Oekraïners verliezen. De vraag is of je dat zo moet zien. De Russen betalen namelijk een enorme prijs voor de stad die ondertussen vrijwel volkomen door hen vernietigd is.
Is het een militair verlies voor Oekraïne, of is het militair gezien tactisch terugtrekken met een geslaagd doel?
Ik denk het laatste. Ze hebben de Russen maximaal laten betalen en nu mag de Rus het laagland in bezit nemen en onder vuur komen van de Oekraïners die aan de andere kant van de rivier nog altijd de hogere posities innemen.
Oekraïne wordt de komende tijd sterker, de Russen worden zwakker. De verdedigende positie is voor Oekraïne nu juist sterker geworden.
Ik ben heel benieuwd hoe juli en augustus gaan verlopen.
Rusland heeft afgelopen weekend zo’n 50 kruisraketten op steden in Oekraïne afgeschoten. Pure terreur richting de burgerbevolking met eigenlijk geen militaire waarde. Men blijft de hoop houden dat terreur op die manier de bevolking zal bewegen om zich tegen de oorlog uit te spreken, terwijl overal in de wereld juist bewezen is dat dit soort terreur de bevolking juist veel vastberadener maakt. Dat deed het in 1940 in het VK en in 1944 in Duitsland. Ook Noord Vietnam kon niet met enorme bombardementen op haar knieën gebracht worden.
Het gaat ook niet in Oekraïne lukken. In feite dus 50 kruisraketten voor geen enkele militair doel verschoten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *