LADEN

Typ om te zoeken

Is dit fraude, of is het slim ondernemen? (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Is dit fraude, of is het slim ondernemen? (Tom Lassing)

Stel even, ik heb een briljant idee waarbij ik het mogelijk maak om via hologram technieken u het gevoel kan geven dat u in één ruimte met een ander staat, terwijl die persoon, aan de andere kant van de wereld hetzelfde gevoel bij u heeft. Het zou heel wat reizen kunnen voorkomen en aldus tijd besparen, enorm veel brandstof zou het besparen en uiteindelijk is het zeker voor grote bedrijven zo dat het een enorme geldbesparing teweeg kan brengen.
Een prachtige opzet en ik maak het zodanig dat het ook nog eens zo betaalbaar is dat uiteindelijk iedereen deze techniek thuis kan hebben. Het gaat echter niet alleen om het projecteren van mensen, maar ook uw toetsenbord en computerscherm kunnen in de ruimte geprojecteerd worden, zodat u letterlijk overal kunt werken. Juist dit feit zal het tot een product maken dat in letterlijk een miljard huishoudens zal komen. Denk eens aan wat voor omzet we het over hebben als we in een gezin meerdere van die apparaten gaan hebben!
Nu is het mooie van deze opzet dat u kan delen in de toekomstige winst!
U kan namelijk aandelen in mijn onderneming kopen.
Sterker nog, ik koppel er voor u een prachtig extra verdienmodel aan vast! Als u andere investeerders voor mijn onderneming weet te vinden, dan krijgt u een deel van de opbrengst EN ik geef u als bonus extra gratis extra aandelen van mijn bedrijf.
Een fantastische deal, want dit zal over een jaar of tien een miljarden business zijn en als de prognoses uitkomen, dan zal uw investering van 10.000 euro over tien jaar wel eens veertig tot zestig keer zoveel waard kunnen zijn. Er is zelfs een analist te vinden die aan minstens x 100 denkt, maar hij sluit x500 ook niet uit.
Kan je nagaan als je investering niet alleen die 10.000 euro is, maar ook nog eens een deel van de investering van degenen die je ook aandeelhouder hebt laten worden.
U bent dan over tien jaar minstens miljonair! En dat alles op een investering van in feite slechts 10.000 euro en wat moeite die u doet om andere investeerders te vinden.


Ik ben de basis van deze opzet de afgelopen maanden twee keer tegengekomen en het gaat dan om tientallen tot honderden miljoenen euro’s die ze bij elkaar harken. Nu is het punt, het idee van de ondernemers is steeds briljant. De initiatieven die aan me werden voorgesteld handelden overigens over andere ideeën. Het punt is vooral, de ideeën komen van marketeers die het promoten en het is vrijwel zeker dat ze slechts begonnen met het idee, zonder dat er verder nog iets ontwikkeld was.
Er was toen ze begonnen nog geen stap genomen het idee ook om te zetten in producten.
Dat is bij mij in het artikel hierboven ook zo. Ik heb nog niets, alleen mijn idee. Als nu de miljoenen binnen stromen, dan kan ik vervolgens op zoek gaan naar techneuten en technieken die mijn idee werkelijkheid kunnen laten worden. Het is nog altijd mogelijk dat mijn idee niet uit te voeren is voor dat geld, of dat een ander sneller is en al op de markt komt met het product voordat ik iets heb…
De garantie dat er dus een succesvol bedrijf komt, is er totaal niet. De vraag is zelfs of het bedrijf echt de moeite gaat doen het product te ontwikkelen. Immers, de (honderden) miljoenen zijn al binnen. Waarom die miljoenen niet zelf houden en zeggen dat het niet gelukt is?
Ik denk zelf dat de twee voorstellen die aan mij werden gedaan pure fraude waren. Zoals gezegd, het waren marketeers met een briljant idee. Ze weten het idee goed te verkopen, maar weten ze het ook te ontwikkelen?
Moet je als particulier in zulke extreem risicovolle zaken stappen?
De kans op fraude is werkelijk enorm. Naar mijn mening moet u slim zijn en dit soort prachtige verhalen links laten liggen. Het zijn in feite moderne piramidespelen. Waarom zijn ze succesvol? Puur omdat ze appelleren aan de gretigheid van mensen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *