LADEN

Typ om te zoeken

Is Coca Cola een koopwaardig aandeel?

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Beurs Aandelen Analyses Laatste Nieuws

Is Coca Cola een koopwaardig aandeel?

Vanochtend las ik een heel positief artikel over het aandeel. De analist Laurent Grandet van Guggenheim ziet sterke emerging markets voor het bedrijf. Het herstel van de omzet gaat sneller dan verwacht en de organisatie heeft zich de afgelopen tijd herpakt en gereorganiseerd. Daarbij zijn de marges groter geworden en is men gaan denken over het afstoten van minder winstgevende onderdelen van de onderneming.
Hij heeft dus een koopadvies met een koersdoel van $66.
Dat ziet er dus mooi uit.
Maar dan nu de huidige koers…
Die is nu al $60.
In feite hebben we het dus over een heel mooi aandeel, maar een koerspotentieel van 10%.
Nu is Coca Cola een enorm goed bedrijf, maar een 10% koerspotentieel is bijzonder mager te noemen. Is dat dan zo’n fantastische tip van hem?
Ik vind het eigenlijk zonde van de Internet ruimte.
Immers Coca Cola is zo’n mooi bedrijf dat je dat bedrijf ieder jaar wel een 10% koerspotentieel kan meegeven. Zonder ook maar een woord over het bedrijf te schrijven.
Was hij nu een maand geleden met dit gratis advies gekomen, dan was het mooier geweest. Toen stond dit aandeel nog op 52,5. ALs je dan zegt dat het 66 kan worden, dan gaat het nog ergens over.
Wat ik dus denk (en dan ben ik positief voor hem) is dat hij voor zijn betaalde klanten dicht bij de 52,5 met dit advies kwam. Nu de koers nog even een zetje geven door het ‘gratis’ op TV en Internet te roepen en je analyse komt uit en je betaalde klanten zijn bijzonder tevreden met je.
Dát is er naar mijn idee gaande.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *