LADEN

Typ om te zoeken

Is alle grond geschikt voor zonnepanelen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Is alle grond geschikt voor zonnepanelen

zonneveld

Nu we overal zonneparken zien opduiken, lijkt het wel alsof alle grond geschikt is voor zonnepanelen. Dat is echter een misvatting.
Een zonnepark moet namelijk in de buurt van een tussenstation zitten. Er moet namelijk een zware verbinding worden gemaakt tussen het zonnepark en het tussenstation. De kosten daarvoor zijn aanzienlijk en komen voor rekening van degene die het zonnepark wil aanleggen.
Heb je dus heel veel grond, dan kan de van een groot zonnepark een langere verbinding bekostigen. Is het terrein kleiner dan zeg 5 hectare, dan beperkt dat de commercieel haalbare lengte van de aansluiting. Is een tussenstation dan te ver weg, dan is het economisch niet zo maar haalbaar. Dan moet ergens financiële ruimte gevonden worden om het alsnog mogelijk te maken. Soms blijkt dan dat die ruimte er gewoon niet is. De grond ligt dan te afgelegen om interessant te zijn, terwijl er mogelijk wel een heel groot zonnepark relatief in de buurt ligt. Dat grote park is commercieel haalbaar, dat kleinere park niet.
Sommige grondeigenaren horen van vergoeding hoogtes die gegeven worden. Zo was er iemand die 8000 euro per hectare per jaar aan vergoeding kreeg. Een ander leek dat ook wel wat en nu is die 8000 euro voor hem de onderprijs.
Zijn lap grond is relatief klein en ligt daarbij verder van het tussenstation. 6000 euro per hectare is dus geboden, maar het is hem te weinig. Hij wil ook die 8000 en geen cent minder.
Ieder half jaar neemt de SDE+ subsidie af. Door de halsstarrige opstelling van de grondeigenaar is de kans groot dat het zonnepark nu niet op zijn grond gaat komen. Daarmee laat de grondeigenaar een mooi passief inkomen liggen. Puur omdat hij de topprijs wil hebben voor een stuk grond dat die prijs niet waard is.

Heeft u een enorm groot dak, of meer dan 5 hectare grond en wilt u een reële indicatie of er op die grond iets mogelijk is, naamt u dan contact met me. Ik breng u dan in contact met een door mij 100% vertrouwde onderneming die al tientallen projecten in de pijplijn heeft zitten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *