LADEN

Typ om te zoeken

Investeren in Barcelona (Douwe Westervaarder)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Investeren in Barcelona (Douwe Westervaarder)

Crowdfunding-platform Matching Capital introduceerde twee weken geleden de kans om samen te investeren in vastgoed in Barcelona. Ik schreef er al over.
We zagen de Spaanse politie hard optreden bij het referendum over onafhankelijkheid van Catalonië. Veel commotie en discussie hoe het nu verder gaat. Gaat men de onafhankelijkheid uitroepen?
De voetbalclub FC Barcelona denkt zelfs na over haar toekomst. Als Catalonië onafhankelijk wordt dan wil het misschien wel aansluiten bij de Franse competitie. En dan komen ze Neymar weer tegen…

Een aantal investeerders vroeg van de week aan Matching Capital: Vastgoed in Barcelona – is dat wel verstandig op dit moment?

Voor een antwoord op deze relevante vraag kijken we naar de markt en het project.

De vastgoedmarkt in Barcelona is fundamenteel goed: er is veel vraag naar woonruimte, welke het aanbod overstijgt. Barcelona heeft een aantrekkende werking omdat het een levendige en culturele stad is, met veel te doen, een prettig klimaat en eigen stranden. De tweede stad van Spanje trekt veel mensen aan die er werken en graag een appartement betrekken als ze de kans krijgen.
Veel buitenlanders, zoals Nederlanders, zoeken een appartement in deze stad, als eerste of als tweede woning. Niet alleen buitenlandse kopers maar ook buitenlandse investeerders melden zich, met name Aziaten kopen panden/appartementen als investering.
De regio Catalonië is een economisch sterke regio. Barcelona is goedkoop vergeleken met andere grote steden in Europa en daarmee een goede investering en de ruimte voor de stad Barcelona om uit te breiden is beperkt: aan de oostkant zee en aan de westkant bergen.
De Brexit leidt niet tot lagere vastgoedprijzen in Engeland, er wordt zelfs een verdere stijging verwacht door de Brexit. De behoefte aan kwalitatief goede woonruimte in Barcelona is zo sterk dat onafhankelijkheid van de regio de opdruk op de markt niet tegenhoudt.
Over het project: Vastgoedspecialist en ontwikkelaar Riereta staat onder Nederlandse leiding en heeft de afgelopen jaren 20 projecten stuk voor stuk (zeer) positief afgesloten. Zij zijn zelf risicodragend investeerder en geven een garantie geven voor de lening. Mocht het projectresultaat lager zijn dan verwacht, dan verdient Riereta minder. Er is dus ruimte om een eventuele tegenvaller op te vangen; dat komt niet op uw of mijn bordje. De investering is middels een geldlening met rente en met garanties.

Een mooie manier om laagdrempelig vastgoedinvesteerder te worden onder professionele begeleiding.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *