LADEN

Typ om te zoeken

Innovaties en slimme ideeën

Beleggers Nieuws Besparen

Innovaties en slimme ideeën

Tijdens Intersolar 2014 in München, wereldwijd het grootste evenement in de zonne-industrie, demonstreerden veel bedrijven hun nieuwste producten. Eén van die bedrijven was LG. Divisie LG Solar demonstreerde het nieuwe Energy Storage System (ESS), dat in 2015 op de markt komt. Het compacte accu-systeem heeft een laadcapaciteit van 2 kilowattuur (kWh) en een maximum vermogen van 1 kilowatt (kW). Het systeem kan uitgebreid worden tot een laadcapaciteit van 18 kWh en een vermogen van 9 kW.
Dit systeem kan, als het niet te duur gaat worden, de oplossing voor heel wat consumenten worden.
Immers geeft het vrijheid voor iedereen die zelf energie opwekt. Je levert minder terug aan het elektriciteitsnet en misschien kan je zelfs helemaal los van het net gaan leven.
Het zou een enorme berg aan belastingen en heffingen schelen. Puur gekeken naar de energie is het niet mogelijk om dit nu kostendekkend te maken. Maar kijken we naar de heffingen en belastingen die je zou kunnen ontlopen door je huis los van het net te brengen, dan komt er ineens wel een kans dat dit kostendekkend gaat worden.
Let wel, dan moet je wel volledig los van het elektriciteitsnetwerk gaan. De vraag is wie dat aandurft, want juist als we veel energie nodig hebben (de winter) is de opbrengst van de zonnepanelen het laagst. Een accu is leuk, maar als ze niet vol te krijgen zijn, dan heb je er weinig aan.
– Hoe kan je nu al zorgen dat je in ieder geval zo min mogelijk energie teruglevert aan het net? Zet timers zodat de wasmachine pas midden op de dag gaat draaien. Laat ook met tijdklokken je vrieskist en koelkast vooral overdag full time werken, terwijl deze in de nacht slechts mondjesmaat energie mag afnemen. Een goede vrieskist kan dat makkelijk aan.
Zodra de saldering is afgeschaft (hetgeen er ongetwijfeld aan zit te komen) is het ook echt interessanter om zelf energie op te slaan, want je betaalt dan 22 cent per kWu, maar je krijgt voor de door jou geleverde kWu slechts 7 cent. Dat verschil van zo’n 15 cent per kWu, daar kan je straks de accu’s van gaan aanschaffen. Nu is er in Nederland nog saldering, dus nu is het daar nog te vroeg voor.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *