LADEN

Typ om te zoeken

Inkomensongelijkheid wegnemen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Inkomensongelijkheid wegnemen

beleggen, investeren

Volgens miljardair Mark Cuban is de beste manier om de inkomensongelijkheid weg te nemen mensen meer kansen geven hun huis te kopen en het bezitten van aandelen.
Ik schreef daar vorige week al over.
Het punt is, het is onzin… en ook niet.
Ja, als iedereen bezit zou hebben en zou beleggen, dan zou ieders inkomen aangevuld kunnen worden met dividend en koerswinst. Als je dan ook een huis bezit dat meer waard wordt…
Maar…
Het probleem is nu dat veel te veel mensen niet eens meer rondkomen.

De oplossing van Mark Cubban is voor hen al buiten beeld. Daarbij is beleggen iets dat veel mensen niet durven te doen omdat het concept nieuw voor ze is. We hebben de afgelopen tweehonderd jaar immers vooral brave werknemers opgeleid.
Kijk naar onze scholen. Iedereen wordt klaargestoomd tot brave medewerker. Ondernemen zou al op de lagere school onderdeel moeten uitmaken van het lespakket. Waar op school krijgen de kinderen les in beleggen of ondernemen?
Het is nog altijd een zeldzaamheid als er iets aan gedaan wordt.
Het duurt dertig jaar voor veranderingen op scholen zichtbaar worden in de maatschappij. De inwoners dus participaties geven in staatsondernemingen zou een beter idee kunnen zijn. Dan kunnen ze sneller wennen aan het bezit van aandelen. Ze kunnen die participaties houden en er dividend op ontvangen (belastingvrij mijnheer Rutte?) Of ze kunnen ze na een jaar verkopen…
Dat zou naar mijn idee sneller helpen om mensen te wijzen op de kansen die je creëert door te beleggen.

Tags
Volgend artikel

2 Reacties

 1. Van der Vloedt Marc 10 juni 2019

  De jeugd heeft toch al wat geleerd in verband met beleggingen, toch ?
  Hoor die jonge “gasten” niets anders vertellen dat ze op crypto-markt uitdrukkelijk aanwezig zijn en elkaar tips&tricks geven om hun “verdiende” (zak)geld optimaal/abnormaal te laten groeien. Wat ze zeker uit het oog verliezen dat vele een “vennootschapsrijk” opbouwen waar het blijkbaar gemakkelijker is persoonlijk bezit en rijkdom uit het zicht van de fiscus te houden (met medewerking uiteraard van hun geïnstalleerde politieke lakeien). Inkomstenongelijkheid wegnemen ? Hoe kan er dan nog geprofiteerd en “winst” gemaakt worden over de ruggen van anderen ? (Multi-levelling en “piramide” structuren opzetten om de “brave medewerker” vooral slaaf te laten blijven zijn de bedoelingen van conglomeraten, multinationals en staatsstructuren (vooral de Belgische jungle)!

  Beantwoorden
  1. bert maathuis 12 juni 2019

   Heldere reactie, Marc!
   Veronderstel dat iedereen in staat zou zijn om te beleggen en dat ook zou doen!

   Ik stel wel eens de vraag: “Waarom wíl iemand zoveel verdienen?”
   (Dat houdt integraal in: zoveel meer dan een ander. Want als iedereen evenzoveel zou verdienen, dan … zouden de op geld beluste mensen hun inkomen tóch weer te gering vinden.
   Ik stel wel eens een nog móelijkere vraag: “Hoe dúrft iemand zoveel te verdienen (wetende dat er zoveel armoede heerst)?”

   En zo komen we weer uit bij jouw vraag: “Hoe kan er dan nog geprofiteerd en “winst” gemaakt worden over de ruggen van anderen ?”

   De aantrekkingskracht van het gouden kalf, ….
   De kwantiteit van HEBBEN, tegenover de kwaliteit van ZIJN?

   Het komt mij dan ook voor dat veel te veel mensen niet eens meer rondkomen, het probleem niet is.
   Wanneer gaat een mens beseffen dat de uiterlijke wereld een projectie van het eigen innerlijk is?

   Veronderstel dat iedereen in staat zou zijn om te beleggen en dat ook zou doen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *