LADEN

Typ om te zoeken

Inflatie tot hyperinflatie

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

Inflatie tot hyperinflatie

goud, spaargeld

Inflatie is iets wat in ons geldsysteem ingebakken zit. Niet leuk, maar het hoort er bij als je werkt met fiat geld dat je van iemand leent. Ons geld is niet van ons, maar is van de ECB. Zelfs over de euro’s in uw portefeuille betalen we met z’n allen rente aan de ECB.
Als dit fiat geldsysteem goed werkt, dan hebben we ongeveer 2,5% inflatie op jaarbasis.
Het geldsysteem werkt al even niet goed meer.
Toch is er nog geen paniek en zeker nog geen hyperinflatie.
Voor u denkt dat dit er ook niet gaan komen, raad ik u aan te kijken naar landen als Argentinië, Turkije, Rusland en Zimbabwe. Allemaal landen die de afgelopen twintig jaar een keer te maken hebben gehad met het verlies van vertrouwen in de munt waardoor er hyperinflatie ontstond.
Ben je een spaarder, dan ben je goed zuur met hyperinflatie. Je spaargeld is in heel korte tijd waardeloos.
Op de korte termijn is er op zo’n moment geen veilige haven in onroerend goed of goud. Als er paniek is en het vertrouwen overal weg is, dan is het ook overal weg.
Maar… Zo’n situatie duurt maar kort. Vrij snel na de letterlijk blinde paniek blijkt dat schuldenvrij onroerend goed, maar ook goud en zilver wel veilig is. Iedereen die dus spaargeld en kapitaal heeft in goud,. zilver en onroerend goed zal het relatief goed doen in een hyperinflatie periode.
De vraag is natuurlijk of u ‘het risico’ moet nemen om euro spaargeld te vervangen met goud.
Goud levert geen rente op en je kan het niet eten. Dat is de reactie die bankiers keer op keer geven.
Nu, uw euro’s brengen nu ook geen rente op, en succes met het eten van uw euro’s.
Kortom, ik denk niet dat je enorm veel risico loopt als je maand op maand spaargeld omzet in goud en zilver.
Door niet alles in één keer om te zetten, maar iedere maand een beetje haal je ook de koersschommelingen uit je portefeuille. Goud heeft immers een wisselkoers tegenover de euro. Dat gaat voor je werken op het moment dat de euro in hyperinflatie gaat.
Ik heb mijn spaargeld zelf in goud en in onroerend goed gestopt.
Hier staat het goud en daarnaast heb ik afgelopen vrijdag de eerste twee woningen in Detroit gekocht. Ik ben in gesprek over vijf andere woningen.

Tags

3 Reacties

 1. CRV 28 december 2018

  Wat ik er nog aan toe wil voegen is, dat na de (hyper)inflatie de oorspronkelijke waarde nooit meer terug komt.
  Dus fiat geld bewaren voor na de inflatie is zinloos. Dit lijkt een overbodige opmerking, maar ik hoor toch echt mensen om mij heen die denken dat hun papier zijn waarde weer terug zal krijgen.

  Beantwoorden
 2. Tom 28 december 2018

  Wie geld nodig heeft in tijden van hyperinflatie, zal helaas zijn baksteen moeten verkopen. Op die moment zullen er niet genoeg kopers zijn, dit omdat het aanbod te groot zal zijn door huizen die verkocht moeten worden met een lening die niet meer kan worden afbetaald. Je zal ook rekeing moeten hoduen met de druk die er op de huurprijzen zal komen. Wat zal de waarde van je vastgoed nog zijn als men het financieel systeem eventueel aanpast. En niet te onderschatten,… overheden ontzien niets of niemand om de centen te halen waar het zit, door het labiele banksysteem is de vlucht van kapitaal naar vastgoed is de laatste, jaren ernorm geweest.

  Beantwoorden
 3. Nico Jansen 29 december 2018

  Beste Tom, Dank voor je heldere uiteenzetting, zo blijft het voor iedereen begrijpelijk. Ik heb je afgelopen oktober noch bezocht in Best na de voordracht van Brecht in Beveren. We hebben toen met elkaar gesproken over goud, over rendite op goud, over kansen van waardestijging enz. Toch wil ik je nog een keer wijzen op de wijze van ontvangen van maandelijks bonusgoud op gelagerd goud in Frankfurt. Ik kom graag nog een keer met in gesprek over het nieuwst product, wat in november gelanceerd is: de zgn. PGK+ . Met dit systeem is het heel goed mogelijk maandelijks wat goud te kopen en daar overheen dan maandelijks bonusgoud te ontvangen. De eenmalige startkosten worden na een bepaalde periode weer in zijn geheel teruggegeven en direct ook weer omgezet in goud bij de bestaande voorraad. Kortom een schitterend systeem, waar geen levensverzekering of wat ook aan tippen kan. Zoals gezegd, ik hoor je graag nog een keer en wil het je persoonlijk uitleggen-verklaren. Vriendelijke groet, een mooie jaarwisseling toegewenst van Nico M. Jansen + 31 618 14 11 21

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *