LADEN

Typ om te zoeken

Inflatie heeft een ultiem doel

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Inflatie heeft een ultiem doel

In Japan is al heel duidelijk geworden dat men er inflatie wil aanwakkeren om dood kapitaal dat onder de matrassen ligt weer in de economie te krijgen. Dat het tegelijkertijd de staatsschulden fors minder waard maakt, dat is zogenaamd een leuke bijkomstigheid.
Japan is er niet uniek in.
Vrijwel ieder land in de wereld zoekt de oplossing van de torenhoge staatsschulden in het waardelozer maken van de eigen munt. Het uiteindelijk eindpunt is dus dat de eigen munt niets meer waard is.
In Turkije doen ze dat al sinds de oprichting van die staat. Iedere zoveel jaar gaan er weer drie nullen van de biljetten af en komen er nieuwe biljetten terwijl de oude dan niet meer gebruikt mogen worden.

Wat is de winst zou je denken…

Nu heel de wereld zo gaat werken, speelt er iets anders mee. Immers hebben de rijkste bankiers nu een aantal instituten opgericht die dankzij de monetaire crisis heel veel machtiger zijn geworden. Het gaat nu niet meer om losse landen, het gaat om de wereld.
Vooral het door bankiers gerunde IMF wil met een door haar uitgegeven ‘wereldmunt’ komen en zodra dat een feit is nemen de bankiers heel openlijk de monetaire macht van Amerika over.
Je moet dan ‘hun’ munt kopen om nog handel te kunnen bedrijven. De vraag is nog even hoe ze dat gaan handhaven, maar waarschijnlijk zullen ze de legers van Amerika en de EU wel voor zich kunnen winnen. Zo werkt dat nu ook al.
Alleen werkt het nu omdat Amerika haar munt wil beschermen. Wat de bankiers straks moeten doen, is zoveel mogelijk landen doen geloven dat ze met het inzetten van hun leger ten behoeve van het IMF in feite hun eigen belangen dienen. Die IMF munt zal dus in eerste instantie uit een mandje munten bestaan. Als je je leger niet inzet ten behoeve van het IMF, dan dreigen ze je uit het mandje te gooien en dan heb je de voordelen van geldcreatie ineens niet meer. Door het mandje zo samen te stellen dat je als IMF de landen tegen elkaar kan uitspelen en geen enkele land te belangrijk te maken kan je alle landen voor je karretje spannen.
Uiteindelijk zal de macht van het IMF zo toenemen, dat geen land nog machtig genoeg is om de bankiers tegengas te geven.
Dat is in mijn ogen het eindplaatje waar de rijkste bankiersfamilies van dromen. Ze hebben dan heel de wereld tot hun slaaf gemaakt. De legers van de wereld staan dan klaar voor ze. Nationale regeringen hebben zeggenschap over kleine dingen, maar het monetaire beleid en het militaire beleid is dan in handen van de bankiers.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *