LADEN

Typ om te zoeken

Ik zou willen dat het kon

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Ik zou willen dat het kon

Een grote spreker (zijn naam volgt later in dit artikel, maar is nu nog niet van belang), heeft met zijn spreekbeurten over beleggen een enorme aanhang verkregen. Binnen die aanhang heeft hij de nodige talenten gevonden die goed zijn in daytrading. Zo goed dat ze een rendement van 100% op jaarbasis voor elkaar hebben gekregen. Dat wil dus zeggen, na een jaar traden is het vermogen, ondanks alle kosten, verdubbeld.

Nu is die spreker slim en hij heeft zijn succesvolste cursisten voor zichzelf aan het werk gezet. De spreker is namelijk ontzettend rijk geworden en hij laat nu dus een flink deel van zijn vermogen ook door die talenten beheren.
Maar het gaat nog verder.
Hij geeft nu nieuwe cursisten ook de kans om zijn talenten hun vermogen te laten beheren.
En daar gaat het naar mijn idee nu dus mis.
Immers heeft Warren Buffett al eens aangeven dat het een heel verschil is of je honderdduizend of honderd miljoen onder je beheer hebt. Ondertussen zit Buffett al op 100 miljard.
Het is dus niet onmogelijk, maar Buffett is actief in de echte economie. Hij heeft echte en zeer winstgevende bedrijven en zijn vermogen groeit geen 100% maar nog geen 20% op jaarbasis en dat percentage loopt jaarlijks terug naarmate zijn vermogen groeit.
De wereldberoemde spreker en zijn traders zijn actief in de wereld van het flitskapitaal.
Er is daar een winnaar en er is een verliezer.
Als deze wereldberoemde spreker met zijn gevolg de miljoenen, en later tientallen, honderden miljoenen en meer gaan verdienen, wie gaat die bedragen dan verliezen?
In de voorbeeld berekeningen van de marketeers wordt uitgegaan van een inleg van slechts 25.000 euro. Na acht jaar verdubbelen is dat volgens de mailtjes een bedrag van een miljoen. Klinkt goed, maar het is dan al 6,4 miljoen!
Maar dan moet je wel het bedrag ieder jaar blijven blijven verdubbelen.
Ga je met verdubbelen door tot 15 jaar, dan is iedere deelnemer, die ooit meedeed voor het luttele bedrag van 25.000 euro, goed voor 819.200.000 euro.
Heb je het geluk dat ze het 16 jaar volhouden, dan is het vermogen al 1,6 miljard euro!
Alle deelnemers kunnen over 16 jaar miljardair zijn!
En dat geloof ik dus niet.
Maar mijn scepsis gaat verder.
Ik ken niemand die een 100% rendement op het vermogen lang heeft volgehouden. Ik hield het zelf ook maar twee keer één jaar vol. De eerste keer in 1999. Het jaar daarop verloor ik 80%. En de tweede keer was het in 2001 en het jaar daarna was de winst ‘slechts’ 50%. Mijn toenmalige klanten waren na dat teleurstellende jaar 2002 met slechts 50% rendement zwaar teleurgesteld.
Immers hadden ze na 2001 gedacht dat die 100% rendement de norm was.
Die grote spreker is Marcus de Maria. Hij heeft echt duizenden volgers. De genoemde 25.000 euro is de minimum inleg. Het aantal deelnemers aan dat fonds zal, hem kennende, wereldwijd echt duizenden beleggers groot zijn.
Er stroomt dus veel geld die markt in, maar dat geld moet verdubbeld gaan worden met geld dat er nu al is en dat dus afgenomen moet worden van de al bestaande deelnemers in dat spel. Beleggers als Goldman Sachs die niet alleen de spelregels bedenken, maar deze ook aanpassen als dat beter voor hun winst is.
Ik denk dat actief tradende beleggers heel wat kunnen leren van Marcus de Maria. Maar ik vind ook dat we reëel moeten blijven en dat ik u dus moet wijzen op de onmogelijkheid van wat zo makkelijk in marketing teksten opgeklopt wordt.
Het is simpelweg niet mogelijk om in die beurs, met jaarlijks verdubbelende bedragen waarmee je moet werken, 100% rendement te blijven halen. Onmogelijk is het, al was het maar omdat Goldman Sachs het niet zal laten gebeuren dat haar cash cow wordt leeggeplukt door een lading particulieren.
Wat er gaat gebeuren kan ik u al wel voorspellen.
De rendementen gaan, vrij snel nadat men massaal is ingestapt, fors omlaag. Men komt daarna met uitvluchten. Er moet nieuw geld in om het gebeuren draaiende te houden. Er zijn externe factoren die de schuld krijgen en het einde van het liedje is dat over vijf jaar Marcus de Maria moet toegeven dat het allemaal niet gegaan is zoals hij voorzien had, maar dat zijn traders hun best gedaan hebben, maar de markt zat tegen.
Zoals gezegd, u kan veel leren van zijn presentaties, maar dat fonds van hem, dat gaat het niet worden. In ieder geval niet met ieder jaar 100% rendement.
Heeft u wel interesse in de kennis die Marcus de Maria ook u over beleggen kan geven, kijk dan hier
Hij is op 11 november aanwezig op een gratis (Engelstalig) webinar. Ik garandeer u, het is een interessant webinar, maar dat verhaal over de mogelijke rendementen van dat gezamenlijke beleggingsfonds, dat is een marketeer die even helemaal los ging.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *