LADEN

Typ om te zoeken

Iedereen heeft recht op een bankrekening

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Iedereen heeft recht op een bankrekening

Dat is wat de EU stelt.
Het is een goede zaak, want nu kon Julian Assange zo maar zijn bankrekening afgenomen worden, zodat hij vanaf dat moment geen toegang meer had tot zijn eigen vermogen. Het Europese recht op een bankrekening is dus een goede zaak.
Maar waarom wil onze Europese overheid dit? Immers kunt u er van uitgaan dat ze het niet doen omdat Julian Assange zo zielig was. Eerder is het andersom. Ondanks dat iemand als Assange voortaan zijn bankrekening niet afgenomen kan worden, wil de Europese overheid ons het recht geven op een bankrekening.
Het is heel simpel. Via een bankrekening zijn we allemaal makkelijk te belasten. Niet alleen vult de belastingdienst alvast je gegevens in, maar ze innen het straks ook alvast maar even.
Dát is de voornaamste reden.
Hoe kan je daar (deels) aan ontsnappen?
Ook dat is makkelijk. Namelijk geen enorme bedragen meer op bankrekeningen bewaren. Heb je spaargeld,

50 euro

haal het dan in huis, of koop er via een goudrekening goud en/of zilver voor. Heb je vertrouwen in de dollar, koop er dan ook dollars voor en hou ze aan op buitenlandse rekeningen.
Heb ik dan zo’n vertrouwen in de dollar?
Neen, maar van alle munten is de dollar nog altijd de belangrijkste. Hoewel de Amerikaanse overheid heel graag een dalende dollar ziet, is de financiële boekhouding van zo veel staten bijna net zo slecht als die van de VS geworden, dat de dollar nooit meer in die omstandigheden structureel kan dalen tegenover die munten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *