LADEN

Typ om te zoeken

China voelt de economische teruggang

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

China voelt de economische teruggang

De manier waarop China dat voelt, zal u verbazen.
De markt voor luchtfilterapparaten is namelijk ingestort. De reden waarom moet u echter ook weten.
Doordat de eerste zwaar vervuilende fabrieken nu vanwege overheidsingrijpen danwel economische redenen gesloten zijn, merken mensen dat de lucht die ze inademen al beter geworden is. Zo snel kan het gaan!
De omzet in luchtverversers/luchtfilterapparaten is nu dus met 18% omlaag gegaan.

Omzet luchtverfrissers in China zwaar teruggevallen

Omzet luchtverfrissers in China zwaar teruggevallen

Het is nu niet zo dat de lucht boven China al schoon is, maar men voelt en ruikt dat het de goede kant op gaat. In 2014 werden er 5,1 miljoen apparaten verkocht. De daling is niet omdat iedereen er al één heeft. In feite is dit een groeimarkt en men is nog altijd bezig het eerste apparaat aan te schaffen. Er is nog geen vervangingsmarkt gaande.
Het ziet er ook dan wel naar uit dat de markt enorm blijft, maar de groei is even weggevallen nu de eerste resultaten van het overheidsbeleid zichtbaar zijn geworden.
Een deel van de slechtere economische gang van zaken is dus ook heel bewust ingezet door de overheid. De grootste vervuilers moeten gewoon de deuren sluiten, want het land wordt anders onleefbaar.
De Chinese overheid heeft besloten dat de economische groei niet langer ten koste van het milieu kan gaan. Ik denk een goede zaak.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *