LADEN

Typ om te zoeken

Huawei rechtszaak

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Huawei rechtszaak

Gisteren is in Canada de rechtszaak tegen de CFO van Huawei weer opgepakt. Er werd een technische getuige gehoord via een video connectie.
Naar nu blijkt, is CFO Meng na haar arrestatie zonder advocaat verhoord.
Volgens de aanklager mocht dat vanwege de connectie met eventuele overtreding van het Iran embargo. De verdediging is van mening dat dit onzin is, want dan kan je bij iedereen die verdenking opperen en dan de reguliere regels overboord zetten.
Het lijkt er een beetje op dat men het boekje fors te buiten is gegaan en daarna de Iran connectie er bij de haren bijgesleept heeft om de zaak op de rails te houden.
De verdediging had nog meer overtredingen van Canadese regels gezien en is van mening dat alleen daarom de uitlevering aan de VS geen doorgang mag vinden.
Ik persoonlijk denk dat de verdediging de zaak moet rekken tot na 20 januari en dan maar moet kijken hoe de nieuwe administratie tegen deze zaak aan kijkt. Het lijkt een zaak met vooral een politiek motief.
Zo veel hard bewijs lijkt er niet te zijn.
Die Amerikanen blaffen wel, maar als het op bijten aankomt zijn ze vrij tandloos… Of was het kansloos?
Ondertussen overigens, zitten twee Canadezen in China vast als vergelding voor de arrestatie van Meng. De zaak tegen die twee Canadezen is helemaal flinterdun, maar daar zit de Chinese rechter niet mee. in China is het eerst de partij, daarna het recht. Volgens China zijn de twee Canadezen voorgeleid en schuldig bevonden aan wat ze maar ten laste werd gelegd.
Hier laat China goed zien hoe “vriendelijk” het land eigenlijk is.
Als dat ook qua moraal de nieuwe wereldleider moet worden, dan gaan we er nog verder op achteruit. Amerika is al bagger, maar China is nog wel enkele stappen erger.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *