LADEN

Typ om te zoeken

HSBC gaat ‘lastige’ bank worden

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

HSBC gaat ‘lastige’ bank worden

HSBC heeft de laatste jaren behoorlijk vaak fraude gepleegd. De bank heeft daarop nu besloten ‘nog’ meer van haar klanten te vragen. De bank lijkt hiermee de schuld van de fraude vooral bij de klanten te leggen, terwijl het toch echt haar medewerkers waren die de fraude mogelijk maakten danwel ingezet hebben.

De bank wil nu veel meer informatie van haar klanten hebben. Particuliere klanten moeten aangeven hoe en waarom ze de rekening willen gebruiken. Zakelijke klanten moeten veel meer met documenten aantonen waar geld vandaan komt en wie er eigenaar is van de bedrijven van wie het geld komt.

De bank zegt te begrijpen dat het behoorlijk frustrerend voor klanten kan zijn. Ik ben vooral benieuwd hoeveel klanten het HSBC gaat kosten. Het sluiten van een bankrekening is overigens misschien nog wel moeilijker dan het openen er van.
Recent probeerde ik zelf voor een stichting een rekening bij Triodos te sluiten. Na zes maanden is de rekening nog altijd niet definitief gesloten. Banken hebben de neiging klanten niet los te willen laten. Ik hoorde van een HSBC klant dat deze al vier maanden bezig is de rekening bij HSBC te sluiten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *