LADEN

Typ om te zoeken

Hogere rente in Europa

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hogere rente in Europa

De ECB heeft de rente nog weer 0,25% laten stijgen. Het is een kleine stap, maar het heeft wel degelijk gevolgen voor de inflatie.
Eerder deze week werd al bekend dat lenen bij banken steeds minder populair wordt.
Het zijn allemaal zaken die de economie doen afkoelen. Dat is nodig om de inflatie te beteugelen.
We moeten minder bij banken lenen, want leen je bij de bank, dan creëert de bank dat nieuwe geld. Dat zorgt dus voor inflatiedruk.
Leen je geld bij een crowdfunding of crowdlending platform, dan is dat bestaand geld. Dat is voor de economie dus veel eerlijker geld. Het is daarom helemaal niet erg dat we de banken steeds meer links laten liggen. Het punt is alleen dat de banken uiteindelijk wel willen dat we er geld gaan lenen, want dat is hun kip met de gouden eieren. Immers, je verzint geld uit het niets en als bank vraag je daar rente over! Hoe mooi kan je het als bank hebben. Rente trekken uit gebakken lucht.
Voor mijn huizen in Detroit heb ik alleen maar geld bij crowdfunding gehaald. Het is dus een eerlijke manier van zakendoen, omdat ik er geen banken mee sponsor. De banken zijn in feite het gif in de samenleving. Het waren de banken die de crisis van 2008 veroorzaakten. Het waren ook de medewerkers van banken die de crisis van 2000 veroorzaakten…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *