LADEN

Typ om te zoeken

Hoeveel is de economie waard in echt geld

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoeveel is de economie waard in echt geld

echt geld, fiat geld

In alle landen van de wereld gebruiken we fiat geld. Geld dat uit het niets ontstaat en dat dankzij centrale banken ons vertrouwen geniet.
Heel dat systeem staat op wankelen, hetgeen al duidelijk wordt als je kijkt naar het feit dat er nu bijna een negatieve rente op geheven wordt. Je krijgt geld toe als je het geld wilt lenen. Je krijgt een rekening als je het geld op een rekening aanhoudt.
Zo ver is het nog net niet voor consumenten, maar in sommige situaties bestaat het al. Voor banken bestaat het al.
Dit is geen normale situatie en de vraag is hoe lang je zo’n extreem vreemde situatie kan volhouden.
Implodeert zo’n systeem niet?
Het antwoord is makkelijk… blijkbaar nog niet.
We weten alleen niet hoe lang die “nog” verder gaat duren.
Dat we de zaak aan het rekken zijn is duidelijk en dat het belachelijke situaties aan het creëren is, is ook duidelijk. Maar dat zegt nog niet dat het snel over is.
Stel even dat het over zou zijn en dat de wereld over moet gaan op “echt” geld. Hoeveel zijn de economieën dan nog waard?
De VS is nu zo extreem machtig dankzij het feit dat ze de basis van het geld uitgeeft. De wereld drijft immers op de dollar. Haal dat weg van de VS en haal ook een fors deel van de derivatenhandel weg op dat nepgeld en de Amerikaanse economie is nog steeds groot, maar lang niet meer zo groot als nu.
In Europa vaag je de economie van een land als Luxemburg volkomen weg als die ineens met echt geld moet werken.
Ook het VK krijgt een enorme dreun omdat de financiële handel in Londen de drijver van de Engelse economie is. Als die windhandel grotendeels wegvalt, dan valt de basis van de economische kracht van het VK weg…
Hoeveel maken we nog echt en hoeveel is windhandel op basis van nepgeld? Die vraag is zo eng dat niemand haar wil stellen, laat staan beantwoorden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *