LADEN

Typ om te zoeken

Hoe manipuleer je Amerikaanse verkiezingen?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoe manipuleer je Amerikaanse verkiezingen?

Er zijn natuurlijk duizenden manieren om verkiezingen te manipuleren, maar ik wil het hebben over wettelijke maatregelen.
De VS is een mooi voorbeeld omdat de Republikeinen schaamteloos zijn in hun pogingen de wetgeving te veranderen om verkiezingen te kunnen winnen. Vrijwel nooit wint een Amerikaanse president aan de Republikeinse kant met de meeste stemmen. Dat komt omdat de stemmen in de grote Amerikaanse staten minder waard zijn. Het is in de VS dus in feite niet één stem, één kiezer. Een kiezer in Noord Dakota heeft bij de presidentsverkiezingen een veel zwaardere invloed dan een kiezer in Californië. In feite legaal kiezersbedrog.
De VS kent ook stemmen per post. Dat is ingevoerd vanwege met name de in het buitenland gestationeerde militairen. Die kunnen immers vaak niet even naar huis als ze ergens in de wereld gelegerd zijn. Stemmen per post is echter ook ideaal voor mensen die afgelegen wonen, oud zijn, ziek zijn etc.
Kortom een goede zaak.
Toen Republikeinse politici doelbewust het aantal stemlokalen in zwarte wijken beperkten, zodat de zwarte bevolking uren in de rij moet staan, terwijl de blanke bevolking in een paar minuten klaar is, ging vooral veel Democraten per post stemmen.
Als je per post stemt, heb je immers die wachtrijen niet. Om dat weer te frustreren hebben de Republikeinen onder de vorige president iemand als CEO van de posterijen aangesteld die doelbewust de service van de post verknalde. De post komt in de VS nu bijna nooit meer op tijd. De uitgebrachte stemmen dus ook niet.
Maar, uit angst dat men nog vroeger gaat stemmen, proberen de Republikeinen nu dus ook het tellen van de stemmen te frustreren. Ze willen niet dat het bij binnenkomst van de post al gebeurd EN ze willen niet dat het na de verkiezingsdag nog gebeurd. Als je vervolgens op de verkiezingsdag door angst zaaien en oproepen met je wapens naar de tel locaties te komen, geen mensen hebt om te tellen, dan moeten die stemmen maar niet meetellen vinden ze. De GOP voert er nu serieus een rechtszaak om.
Allemaal maatregelen om de verkiezingen ten gunste van de Republikeinen te laten verlopen.
Schaamteloos…

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *