LADEN

Typ om te zoeken

Hoe inspelen op een grote beursdaling

Beleggers Nieuws Opties

Hoe inspelen op een grote beursdaling

Beleggers die put opties kopen in afwachting op ‘de grote daling’ zullen bijna altijd constateren dat hun positie net verlopen is als de daling zich eindelijk aandient.
En zelfs al komt de daling dan nog nét op tijd, dan moet eerst de tijd- en verwachtingswaarde, die er helemaal uitgelopen is, eerst teruggewonnen worden. Dat schiet dus niet op.
Maar wat is dan wel mogelijk?

De eerste mogelijkheid is om te kijken naar een strategie waarbij je lang een Put optie koopt en kort schrijft.
Komt die daling dan niet, dan loopt de geschreven Put Optie naar je toe. Komt de daling wel, dan moet je die geschreven Put op tijd lozen om met de gekochte Put te kunnen schitteren.
Je kan echter ook kiezen voor een gekochte drie maands Put en daar nog weer onder één of twee geschreven Puts. Komt de daling, dan pak je de winst op de gekochte Put, maar gaat de daling zo ver dat de geschreven Put -At The Money- komen, dan moet je die sluiten.
Het zijn twee strategieën die met opties mogelijk zijn en die in mijn ogen beter zijn dan het kaal een Put optie kopen, want timing, dat is bijna altijd het grote probleem en met de geschreven posities kan je veel van de investering terughalen.
Er zijn meer strategieën mogelijk. Dat is leesbaar in het OptieStrategieën e-boek dat u hier kunt bestellen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *