LADEN

Typ om te zoeken

Hoe goed is de FED (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoe goed is de FED (Tom Lassing)

De FED is de particuliere centrale bankier van de VS. De FED is dat al meer dan 100 jaar. De FED is een niet beursgenoteerd commercieel bankbedrijf en de aandelen van het bedrijf zijn in handen van de rijkste bankiersfamilies van de wereld.
– De rol van de FED is Het banksysteem veilig en stabiel houden.
– Financiële service richting overheid en de economie bieden
– Met monetair beleid de economie van de VS stabiel houden met maximale werkgelegenheid en stabiele prijzen.

Ruim 100 jaar lang doet de FED dat al en in die 100 jaar is er heel wat voorgevallen. In die 100 jaar is de VS ook het machtigste land in de wereld geworden. Is dat te danken aan de FED? Het gekke is… misschien wel.
Maar in die 100 jaar zagen we ook de bijna onoplosbare crisis van de jaren dertig die door slecht handelen van de FED erger werd dan nodig en uiteindelijk slechts opgelost werd met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog… en ook daar hadden de eigenaren van de FED wel zeker een rol in, en aldus hielpen ze uiteindelijk mee Amerika uit de crisis te trekken.
Hoe?
Hitler werd gesteund vanuit de bankiers en multinationals van de VS. Henri Ford was bijvoorbeeld een groot bewonderaar van Hitler en de opa van de laatste president Bush was de Amerikaanse bankier die met Hitler samenwerkte.
Zonder hun hulp had Hitler Duitsland nooit zo machtig en militair krachtig kunnen worden. Misschien dat ze zelf ook wel geschrokken zijn van de kracht die Duitsland vervolgens bleek te hebben, maar uiteindelijk won de VS deze door hen gestimuleerde oorlog zonder dat er oorlogshandelingen op het grondgebied van de VS waren geweest. In die zin was de Tweede Wereldoorlog ideaal voor de VS. De rest van de wereld lag in puin en de industrie van de VS was intact en klaar om aan de hele wereld te leveren.
Na die vernietigende oorlog was de dollar de wereldmunt geworden en was iedereen in de wereld in feite verplicht om in de internationale handel de dollar te gebruiken. Waarom is dat belangrijk?
Weet u hoeveel het de bankiers kost om een Amerikaanse dollar te produceren? Nog niet eens een cent op de dollar!
Die dollar kost echter voor degene die hem koopt de waarde van de dollar. Dus voor een fractie van een cent gemaakt en direct daarna een dollar waard.
De jaren na de Tweede Wereldoorlog waren de mooiste jaren voor de FED. Alles liep op rolletjes…
Tot de Vietnam oorlog door het effectieve verzet van Noord Vietnam te duur werd. Heel het geldsysteem dat op vertrouwen en goud gebaseerd was, kwam onder zwaar vuur te liggen. Nixon moest de koppeling van de dollar met goud “tijdelijk” loslaten. Dat was een besluit dat Nixon mocht bekendmaken, maar het was een besluit van de FED bankiers. Die wilden de Amerikaanse regering al het geld lenen wat ze maar wilden hebben, maar dan moest er wel een concessie naar de bankiers komen. Die kregen vanaf dat moment de toestemming om geld zonder ook maar enige backing door goud te creëren.
Toen kwam in 2000 de Internet crisis die duidelijk maakte dat de banken steeds crimineler werden. Hoe crimineel? Het duurde tot 2008 voor we daar uiteindelijk achter kwamen
In de tussentijd had eerst Clinton en daarna George Bush Jr. de bankiers NOG weer een tweetal enorme concessies gedaan. Clinton haalde de restrictieve wetgeving weg die na de crisis van de jaren dertig aan de banken was opgelegd. Dat maakte de weg vrij voor een enorme groei in de breedte voor de banken. Ze konden voortaan meer posities in de markt innemen en aldus in andere sectoren profiteren van het feit dat ze zelf geld uit lucht kunnen creëren. En George Bush voegde daar aan toe dat de hoeveelheid in omloop zijnde geld een staatsgeheim werd.
De bankiers kregen de vrijheid om een onbeperkte hoeveelheid geld in omloop te brengen en zelf te gebruiken in alles waar ze maar actief in werden.
Dat alles gaf de FED de ruimte tot Quantitative Easing. Het bijdrukken van enorme hoeveelheden dollars. Met die potentie van ongelimiteerd geld kon Amerika haar oorlogen financieren en de banken rijker maken. Amerika ging overal in de wereld ruzies zoeken. De bankiers profiteerden de multinationals profiteerden.
De bankiers werden werkelijk schatrijk. De grootste banken, die dankzij de eigenaarslink met de eigenaren van de FED ook het meest profiteerden zijn na de crisis van 2008 nog veel groter geworden dan ze al waren tijdens de crisis van 2008. In die crisis werd duidelijk dat de banken ’too big to fail’ waren. In 2016 zijn die banken nog extreem veel groter geworden. Er is sinds 2008 niets gedaan aan het probleem!
Waarom niet?
De FED eigenaren zijn ook de eigenaren van de grootste banken. De FED is ondertussen almachtig. De FED is in feite het instituut dat Amerika bestuurt.
De eigenaren van de FED zijn zo rijk dat het vermoeden bestaat dat letterlijk de helft van de waarde van alles op aarde in handen is van slechts 300 personen. Vrijwel alle Fortune 500 bedrijven zijn voor een fors deel eigendom van deze bankiers families. Ze bezitten bijna alle centrale banken in de wereld, of controleren deze.
De FED is extreem slecht in waar ze in feite voor bedoeld is, maar de toegenomen welvaart voor heel de mensheid heeft iedereen zwak gemaakt en heeft er voor gezorgd dat wat de Romeinen al begrepen nu nog altijd werkt. Geeft het volk brood en spelen en je kan alles doen wat je maar wilt. Niet voor niets zitten de rijkste personen ook in de mediawereld en ze controleren deze media.
De gekke dictators van Rome zijn nu de puissant rijke bankiers achter de FED. Een vrouw van zo’n bankier sprak ooit al: “Als mijn man oorlog in een land wil, dan is het morgen oorlog in dat land”.
Ik denk niet dat het grootspraak was. De gebeurtenissen in Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, Oekraïne, Egypte, Tunesië, Venezuela, Argentinië, Servië, Bosnië, Kosovo etc. etc. geven aan dat er een lijn zit in hoe land na land gedestabiliseerd wordt. Landen met nog een onafhankelijke centrale bank zijn er speciaal kwetsbaar voor. Irak, Libië en Syrië hadden een zelfstandige centrale bank en hadden plannen om met eigen munten te komen, gebaseerd op de goudstandaard. Wat ook het excuus was, Amerika heeft er een sturende rol in gehad om die regimes om zeep te helpen.
Het lukt ze nog niet in Noord Korea, maar dat komt omdat daar zowel Rusland als China tegenover de VS staan. Dat maakt dat Noord Korea nog altijd dankzij de patstelling tussen de grootmachten haar eigen gang kan gaan… Voor de bewoners van dat land maakt dat qua ellende niet veel uit. In Syrië en Libië ga je dood door bommen, in Noord Korea door honger of de geheime politie. Libië was voor de ingreep van de VS een enorm welvarend land. Wat daar gebeurde is een misdaad tegen de menselijkheid. Helaas zal er geen bankier of politicus voor worden opgepakt.

George Bush Jr. heeft zelfs Nederland gewaarschuwd dat het bezet zou worden als het Amerikaanse militairen zou aanklagen in het internationale hof in Den Haag. Niemand mag nog kritiek op de VS haar militairen en haar bankiers hebben. In de VS is de goud hoeveelheid in de FED kluizen al sinds de jaren vijftig niet meer onafhankelijk gecontroleerd. Zelfs de gekozen senatoren hebben geen toegang tot de goudvoorraad die de FED ten behoeve van de Amerikaanse en westerse overheden bewaard. Waarom?

De FED heeft ondertussen niet kunnen voorkomen dat de maakindustrie van de VS naar China verhuisde. De hoeveelheid armen in de VS is na 2008 enorm toegenomen. De inkomensongelijkheid ook. De middenklasse wordt steeds kleiner, de mensen steeds armer. Het geldsysteem van de FED staat ondertussen op springen en ondanks het aan de laars lappen van alle monetaire regels lijkt het er steeds meer op dat de goocheltrucs uitgewerkt raken.
De enige reden dat de VS nog niet economisch aan het infuus ligt, is omdat de rest van de wereld niet één lijn durft te trekken. Dat is geen verrassing, omdat bijna alle landen ook van deze rijke bankiers zijn. Bought and paid for.
Zelfs de centrale banken van Rusland en China zijn in handen van getrouwen en ze hebben enorme belangen in die landen. Als China de rol van de VS zou overnemen, dan maakt dat voor de bankiers niets uit. Hun belangen in China worden dan meer waard terwijl de belangen in de VS minder waard worden. Hetzelfde geldt voor Rusland. Putin mag zeggen wat hij wil, maar zijn macht valt of staat met zijn relatie met de Amerikaans/Europese bankierfamilies. Hij heeft misschien wat meer politieke vrijheid als de Amerikaanse president, maar niet heel veel meer vrijheid.
Politiek gezien is Rusland op het oog onafhankelijk. Monetair gezien mag het alleen doen wat centrale bankiers haar toestaan.
Doet Rusland wat stouts, dan volgen sancties die het land weer even monetair de lucht ontnemen. We zien dat gebeuren rondom de Krim en Oekraïne en recent ook in Syrië. Rusland liet militair in Syrië even haar spierballen zien, maar het land bleek ineens financieel niet in staat die mate van aanwezigheid in Syrië vol te houden. De bankiers hebben hem dat heel duidelijk gemaakt en het was slikken of stikken voor Putin. IS(IS) mag namelijk niet te snel verslagen worden. Het dient belangrijke Amerikaanse/Israëlische doelen.

De FED is ondertussen de belangrijkste politieke speler in de wereld. Daar zijn ze beter in dat in hun monetaire beleid. Dat beleid is namelijk slechts een luchtbel. Het werkt, totdat er iemand komt die de macht heeft de speld er met kracht in te duwen.
De vraag is hoe groot de chaos daarna wordt. Beter zou het zijn om gecontroleerd naar een andere situatie te gaan, maar hoe krijg je mensen nog zo ver om macht af te staan als je ze tientallen jaren een goddelijke status gegeven hebt?
Die mensen nemen niets meer van je aan, ze zijn immers ver boven de rest verheven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *