LADEN

Typ om te zoeken

Hoe de politiek tegen Crypto’s aankijkt (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoe de politiek tegen Crypto’s aankijkt (Tom Lassing)

Vraag een landelijke politicus zijn of haar mening over cryptocurrencies en ze schieten direct in de verdediging. Crypto’s zijn een hype en de bevolking moet beschermd worden tegen deze criminele opzet…
En dat leidt dan ons land…
De blinde leidt de ziende het ravijn in.
Ze weten er niets van, maar de standaard reactie is direct ‘beschermen van de bevolking’, want die moet beschermd worden tegen deze nieuwe vorm van criminaliteit.
Er spelen enkele diepliggende angsten bij politici. De belangrijkste is het feit dat ze bang zijn dat ze met de komende veranderingen ook hun grip op de monetaire wereld kwijt gaan raken. Nu hebben politici al weinig te zeggen over de munt en het beleid rond de munt (euro), maar ze kennen de banken wel als hun potentiële nieuwe werkgever en dat is bijzonder prettig om te weten. Ga je dat bestaande banksysteem in onbalans brengen, dan moet de bevolking beschermd worden…
Als immers de banken weggevaagd worden door een nieuwe en bij politici amper bekende sector, waar moet de politicus dan heen voor het lucratieve baantje na zijn of haar politieke loopbaan?
Kortom, hun angst is zeker voor een deel ingegeven door de angst er zelf financieel in de toekomst bij in te schieten. Daarnaast weten ze over blockchain en cryptomunten weinig meer dan wat ze in de krant lezen. Dat is dus betrekkelijk weinig, want in de kranten wordt veel ruimte gegeven aan banken en toezichthouders, die standaard tegen dat soort ontwikkelingen zijn.
Gaat er iets mis in deze nieuwe sector, dan zijn kranten er ook als de kippen bij. Immers, ieder schandaal is extra kranten verkopen.
Als er geen schandaal is, dan moet je het maar verzinnen en in dat opzicht is een sector waar veel angst voor is bij de autoriteiten natuurlijk een dankbaar onderwerp. Wek de suggestie maar dat er veel zwart geld in rondgaat en dat het anoniem is. Politici geloven dat wel, omdat ze het graag willen geloven.
Het FD is bijvoorbeeld de krant van en voor de gevestigde financiële orde. In die krant dus alleen negatieve berichtgeving over de blockchain en crypto’s. Dat dus VVD politici massaal ’tegen’ deze vernieuwing zijn, is geen verrassing. Ze lezen niet anders dan rampverhalen over dit onderwerp. Wil je als politicus jezelf écht informeren, dan zou je heel bewust minstens twee kranten moeten lezen, namelijk een conservatieven en een progressieve krant. De vraag is of je dan in Nederland nog wel echt kranten hebt die daar aan voldoen. Is het niet eerder een tegenstelling tussen de krant en ‘het andere nieuws’ op Internet?
Nieuws zoals geschreven door “Follow The Money”, dat keer op keer met spraakmakende artikels komt. Dat is echte journalistiek. Zo zien we dat niet veel meer bij kranten. Het is niet helemaal dood bij de kranten, maar ben je een goede journalist, dan ga je tegenwoordig niet meer bij een ouderwetse en vooringenomen gekleurde krant werken.

Voor een prachtige gratis tip op Crypto’s EN voor goede informatie over hoe u uw eerste crypto’s kunt kopen gaat u hier naar toe.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *