LADEN

Typ om te zoeken

Eindspel voor de One Coin (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Eindspel voor de One Coin (Tom Lassing)

One Coin heeft zichzelf jarenlang neergezet als het betere alternatief op bitcoin. De opzet was echter zodanig dat ik het al direct bestempelde als een Ponzi Scheme. Met een verbod in Duitsland en invallen in thuisland Bulgarije lijkt het eindspel ingezet te zijn.
Niet iedereen wilde in mijn verhaal meegaan dat het in mijn ogen een Ponzi Scheme was en een aantal van die ‘die hard believers’ heeft dus (veel) geld gestopt in deze naar eigen zeggen ‘crypto’ munt.
Ik voorspelde al dat het management de kuierlatten zou nemen en dat de zaak op een gegeven moment zou imploderen.
Nu, de CEO is al ruim een jaar zoek en één van Nederlands grootste promotors van One Coin heeft niet zo lang geleden de organisatie verlaten. Naar eigen zeggen liet hij daarmee miljoenen liggen.
De vraag is hoeveel mensen hij in het verderf heeft gestort met zijn promotie van dit Ponzi Scheme.
Ondertussen is die promotor al weer aan het volgende discutabele project begonnen en trekt hij weer volle zalen met mensen die waarschijnlijk hun geld gaan verliezen in een volgend discutabel product.
Hoe ‘herken’ je een fraude opzet?
Ik geef toe, het is soms niet makkelijk. Toch gaat het om logica. Als je een cryptomunt kan opzetten in enkele weken, dan is een opzet waarbij met al jaren aan het werk is in ieder geval al zeer verdacht. De opzet van het geheel en de promotors er van zijn ook heel belangrijk.
Als geen enkele toonaangevende inhoudelijk expert aanwezig is, maar slechts marketeers de top van het bedrijf vormen, dan wéét je het eigenlijk al.
Hier leest u een artikel dat ik twee maanden geleden over One Coin schreef
17 juni 2016 schreef ik er overigens ook al over.
Voor half 2016 schreef ik er ook al over, maar toen heb ik nooit de naam One Coin in mijn artikelen gebruikt. Ik waarschuwde u als lezer voor de opzet, niet voor de bepaalde en met name genoemde munt. Dat heeft een reden.
Ponzi zelf heeft twee maanden voor hij ontmaskerd werd een krant aangeklaagd en de rechtszaak gewonnen. De krant moest hem een aanzienlijk bedrag betalen omdat ze niet keihard konden maken dat hun beweringen de waarheid waren. Twee maanden later viel de opzet van Ponzi ineen en werd de waarheid voor iedereen duidelijk.
Je moet dus heel voorzichtig zijn als je een Ponzi Scheme wil ontmaskeren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *