LADEN

Typ om te zoeken

Hoe de Grieken tot bankslaaf gemaakt zijn

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoe de Grieken tot bankslaaf gemaakt zijn

Tot ongeveer eind jaren negentig moesten Grieken om een auto te kopen een soort vergunning vragen. Als je dan een auto mocht kopen, dan kwam je naam en adres op de deur van de auto te staan. Een auto was maar niet zo maar te kopen en er geld voor lenen was al helemaal onmogelijk.
Maar Griekse politici hadden ambities.
Ze wilden Griekenland in de Eurozone krijgen en via die weg Griekenland op de kaart zetten.
En dus werd samen met Goldman Sachs een strategie bedacht.
Dat ging ver… heel ver.
De EU werd bedonderd, immers was Griekenland nog lang niet toe aan de euro. Maar veel erger was, de Grieken zelf werden bedonderd.
Grieken waren misschien in onze ogen niet rijk, maar de meesten bezaten wel hun huis en dan zonder hypotheek.
Om de Grieken zo ver te krijgen dat ze de economie gingen vergroten, moest er meer geld omgaan. De snelste manier om dat voor elkaar te krijgen was gratis geld verstrekken. Zo kreeg iedere Griek een gratis creditcard met een rentepercentage van slechts 2% voor de eerste zes maanden. Lenen werd zo makkelijk mogelijk gemaakt.
Ook werd de regelgeving voor auto’s versoepeld. Iedereen kon zonder lastige vragen geld lenen om een auto te kopen. De verplichting je naam en adres op de deur te plaatsen werd weggenomen.
Dat de schulden van de Griekse burgers verzevenvoudigden is geen verrassing. Het was een doelbewuste actie van de politiek in combinatie met de banken. De Grieken werden via deze weg slaven van de banken.
Maar wat niemand verwacht had, is dat in feite heel het land overduidelijk slaaf werd en wel van de grotere geldschieters… De banken leverden hun schulden namelijk graag in bij de ECB en het IMF toen Griekenland failliet dreigde te gaan.
Nu is Griekenland slaaf van de ECB en het IMF geworden.
We zien hier dus hoe met verzonnen geld een land tot slaaf gemaakt kan worden.
Iedereen was vrij om te doen wat ze wilden. Dat was ook in Nederland zo. Ook wij hebben dit doorlopen en zijn er nog deelgenoot van. Bij ons kost het bezit van kapitaal geld, terwijl je schulden fiscaal interessant zijn. Ook dat is gedaan om schulden aan te moedigen.
Dat maakt de economie groter en maakt je als persoon tot slaaf. De kans is groot dat u ondertussen maandelijks meer geld aan banken betaalt dan aan belastingen! En u klaagt over de belastingen!
Dat hebben de banken toch slim gedaan.
Ook in Griekenland waren de banken het slimst. Immers hebben ze daar nu geen risico meer. Als het misgaat in Griekenland, dan betalen de belastingbetalers van Europa, en niet de banken die zo mee hebben geholpen om dit probleem te creëren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *