LADEN

Typ om te zoeken

Het was bijna gelukt

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het was bijna gelukt

Bij de overdracht van de macht in de VS (januari 2020) was het Trump bijna gelukt om deze overdracht niet door te laten gaan.
Er is een notitie van Mike Pence gevonden waarin hij aangaf niet naar de Senaat bijeenkomst te gaan waar de Senaat de laatste handelingen zou doen om de certificatie af te ronden.
Pence zou niet komen opdagen en dan zou de ‘eerste’ Republikeinse Senator Chuck Grasley deze taak van Pence overnemen. Chuck was daar van plan de certificering niet door te laten gaan of… zou de valse certificering vanuit de swing states accepteren als de juiste certificering.
Dat zou dan in beide gevallen een daadwerkelijke staatsgreep zijn geworden.
Chuck wist in de ochtend van 6 januari niet beter dan dat hij later die dag de Senaatsvergadering zou voorzitten. Het zal voor hem een verrassing geweest zijn dat Mike Pence op het laatste moment toch kwam opdagen.
Uiteindelijk kwam Mike Pence wel opdagen en de rest weten we. Maga probeerde met geweld alsnog de certificering onmogelijk te maken. Uiteindelijk ging alles toch netjes door en werd Biden keurig op tijd de volgende Amerikaanse president.
Het had weinig gescheeld.
Al deze informatie is nu bij de aanklagers terecht gekomen. Het zal zeker later in de rechtszaak tegen Trump nog besproken worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *