LADEN

Typ om te zoeken

Het is pas fraude als de rechter het zegt (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het is pas fraude als de rechter het zegt (Tom Lassing)

Zoals u weet, schrijf ik hier met enige regelmaat over bedrijven en ondernemers die wel eens een loopje met zaken als eerlijkheid en de wet nemen.
Ook nu ben ik weer tegen iets opgelopen, maar ik kan er nog niet met naam en toenaam over schrijven.

Je wéét gewoon dat het fraude is, je ziet en hoort precies die dingen die bewezen fraudeurs ook doen, maar zolang er niemand aangifte doet, is het niet illegaal.
Waar gaat het om?
Een tweetal ondernemers is al jaren bezig met bedrijfjes. Keer op keer rennen ze weg met het geld.
Ze gaan van sector naar sector en komen zo steeds met oude trucjes in nieuwe markten.
Waar ze op hopen, is dat ze gretige beleggers en ondernemers zo ver krijgen dat er fors geld overgemaakt wordt. Denk aan enkele miljoenen. Als dat gedaan is, dan laten ze het project klappen. De investeerders en ondernemers die met ze in zee gingen zijn het geld kwijt. De vogels zijn weer gevlogen.
Hoe kan je voorkomen om slachtoffer te zijn?
Heel simpel, CONTROLEER! Ze kunnen niemand oplichten als je je controles op hun verhaal goed doet. Vraag om referenties, eis om bewijzen.
Ook een mooie stunt… Er wordt een afspraak gepland samen met een bekende ondernemer op zijn kantoor. U denkt als investeerder, wauw, als die meedoet! Je komt er op de afgesproken tijd aan en je wordt buiten het gebouw al opgevangen. We gaan even elders wat drinken, dan zitten we rustiger. De bekende ondernemer belt na een kwartier (zogenaamd) alsnog af. Hij heeft het te druk. Uiteraard krijg je via de gesprekspartner de vriendelijke groeten van de bekende ondernemer.
Zo is die bekende ondernemer zonder dat die het weet onderdeel van de scam geworden. Door de grote naam die nu blijkbaar meedoet ben je minder genegen om goed onderzoek te doen.
Een bevriende ondernemer overkwam dit maar hij vroeg daarna toch nog altijd de referenties zwart op wit. Daar stond hij toch echt op. Het was de oplichters duidelijk dat hij ze echt zou controleren. Het project is uiteindelijk niet doorgegaan… Anders gezegd, hij was daarmee de oplichters te slim af.
Ik kan en mag deze oplichters nog niet met naam en toenaam noemen. Immers, ze zijn nog niet aangeklaagd en veroordeeld. Zou ik ze nu al oplichters noemen, dan ben ik mogelijk schadeplichtig. Immers tast ik dan hun ‘goede naam’ aan.
Ik kan u nu dus alleen waarschuwen door hun methodes te benoemen. Helaas kunnen ze pas gestopt worden als ze al slachtoffers gemaakt hebben. Ze zijn al jaren actief, maar niemand van de eerdere slachtoffers heeft nog aangifte gedaan. Dat zou de goede naam van de slachtoffers mogelijk schaden, want ze zijn er toch maar mooi ingestonken. Ondertussen maken de oplichters slachtoffer na slachtoffer.

 


 
Ja, ik wil hier graag het E-boek over verschillende soorten bedrog (geschreven door Tom Lassing) gratis aanvragen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *