LADEN

Typ om te zoeken

Het ideale AFM beleggingsfonds (Ontvangen bericht)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het ideale AFM beleggingsfonds (Ontvangen bericht)

De AFM dwingt pensioenfondsen en vermogensbeheerders om bepaalde beleggingselementen aan hun klanten aan te bieden want dat zou het marktrisico verlagen. Tevens wil de AFM niet dat aanbieders als fondsbeheerders of vermogensbeheerders te veel verdienen, dus ze heeft ook steeds haar ‘oplossing’ voor het inkomensprobleem altijd snel paraat en veel verdienen, dat staat bij de AFM gelijk aan de klanten oplichten.
Zou het dan onderhand niet slim zijn als de toezichthouder even voordoet hoe zo’n ideaal fonds er uit zou moeten zien?
Een voorbeeld AFM fonds dat de norm stelt waaraan de rest van de industrie zich kan spiegelen. Dus goede rendementen en lage kosten.
Moet voor deze expert toezichthouder toch geen probleem zijn.
Immers, de AFM stelt dat ze de wijsheid in pacht heeft.
Mag de AFM nu eens laten zien hoe ze, met gebruik maken van haar eigen regels, een beleggingsfonds neerzet dat goed presteert en de klant vrijwel niets kost.
Uiteraard moet de AFM de kosten van het beheer wel reëel berekenen. Het fonds mag natuurlijk niet zoveel kosten dat het in feite gefinancierd wordt door de verplichte leden.
Ik heb sterk het vermoeden dat de AFM dan genadeloos door de mand zou vallen. Ten eerste kunnen ze niet beleggen en ten tweede kunnen ze het niet commercieel rond krijgen. Ze moeten immers dan ook eerlijk klanten werven. Dat mag dan natuurlijk ook alleen volgens de echte regels van de markt.
De AFM heeft steeds wel een grote mond van hoe de markt het moet doen, maar zelf is ze er niet toe in staat. Ze maakt het aanbieders door haar niet aflatende bemoeizucht ook erg moeilijk. Maar dat laatste is natuurlijk omdat de ondernemers in de sector lui zijn geworden door hun jarenlange exclusieve grip op de markt. De AFM heeft dat natuurlijk haarfijn gezien en de vinger op de zere plek gelegd. Het ligt aan de sector.
Ik denk dat het daarom tijd wordt dat de AFM gaat bewijzen dat de markt bestaat uit sukkels die hun eigen werk niet goed genoeg doen. Laat als toezichthouder de markt maar eens een poepie ruiken en toon als toezichthouder aan dat het met de regels die je zelf ingesteld hebt wel kan…
Of… doe een stapje terug en laat de markt haar werk doen en grijp in als de eerlijkheid in het geding is.

Hoe dan ook, stop met de huidige gang van zaken, want er blijft buiten de enkele banken en de beurs geen service verlenende financiële sector meer over.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *