LADEN

Typ om te zoeken

Het gekke van geld (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

Het gekke van geld (Tom Lassing)

Het gekke van geld is dat wij als burgers het gebruiken per stuk. We hebben het bijvoorbeeld over het uurloon waarbij de jeugd tussen de 3 en 12 euro kan verdienen en we zien dat de meeste professionals een uurloon van ergens tussen de 100 en 250 euro verdienen. Veel geld zouden we zeggen, maar zelfs 250 euro per uur is in feite voor bankiers wisselgeld.
Immers, de banken hebben het tegelijk met ons over dezelfde bedragen, maar dan met zes nullen er achter.
Daar is een deal van 125.000.000 een kleine deal. Onder het miljard ben je klein bier.
Kijken we naar de centrale banken zoals de ECB, dan hebben we het al bijna over dezelfde bedragen, maar dan met negen nullen er achter. Iedere maand wordt er door de ECB tenminste 60.000.000.000 aan schulden opgekocht. Ja, daat staat 60 miljard…
En het gekke is, dat doen we allemaal met dezelfde munt!
Wij laten ons uitbetalen per stuk, terwijl de grote jongens het minstens per miljoen laten doen.
In feite zouden er meerdere munten moeten zijn. Een munt voor ‘ons’ als kleine gebruikers en een aparte valuta voor die andere spelers. Die twee zouden eigenlijk niet moeten mixen.
Immers “maken” de banken die miljarden euro’s die ze verzinnen.
Wij moeten keihard werken voor de enkele muntjes van hen die we mogen verdienen.
Hoe lang accepteren we nog dat bankiers slechts op een knop hoeven te drukken om miljoenen te verkrijgen, terwijl wij keihard moeten werken om enkele munten te verkrijgen?
Waarom eisen we niet dat er ‘echt’ geld komt? Geld gedekt door echte waarde. Geld dat niet letterlijk door bankiers verzonnen kan worden en vervolgens bij ons gedropt als aalmoes voor hard werken.
We zijn simpelweg slaven van de bankiers. Het is mooi verpakt allemaal, maar als ik Draghi al zie, dan kan ik daar al behoorlijk misselijk van worden.
Het wordt tijd dat we ‘neen’ gaan zeggen.

Ik doe dat zelf al deels. Zo hou ik geen spaargeld meer in euro’s aan. Ik wissel dat nepgeld graag in voor goud (en zilver). Je kan veel commentaar op goud hebben, maar het heeft één gigantisch voordeel… het is geen euro-geld.
Dat is op dit moment misschien wel het beste argument om goud te bezitten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *